Οι σκύλοι απολαμβάνουν τις διακοπές στο… εξωτερικό, όσο εμείς!

Έρχονται διακοπές και σας βασανίζει κάτι: πώς θα αφήσετε πίσω το σκυλάκι σας; Εσείς θα διασκεδάζετε και αυτό θα είναι μόνο του σε μια πανσιόν;

Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι τα πορίσματα μιας νέας επιστημονικής έρευνας και όχι χρύσωμα του χαπιού:

Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι πολύ πιθανόν τα σκυλάκια να απολαμβάνουν ένα σύντομο χρόνο παραμονής σε μια πανσιόν με άλλα σκυλάκια όσο εμείς απολαμβάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό!

Μελετώντας 29 κατοικίδιους σκύλους διαπίστωσαν ότι όταν περνούσαν κάποιο χρόνο με άλλα σκυλιά σε μια πανσιόν, αυτοί βίωναν μια διέγερση. Όπως αποδείχτηκε όμως δεν πρόκειται για διέγερση εξαιτίας στρες ή στενοχώριας (που βιώνουν οι σκύλοι που περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους σε καταφύγια αδέσποτων) αλλά μάλλον για ενθουσιασμό από την κοινωνικοποίηση τους.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τόσο οργανικούς όσο και συμπεριφορικούς παράγοντες όπως: υγρασία δέρματος, θερμοκρασία μύτης, θερμοκρασία σώματος, φαγητό που έτρωγαν, επίπεδα ορμονών στο αίμα, κλάμα, νωθρότητα κ.ά.

Την έρευνα έκανε διεπιστημονική ομάδα από τα University of Lincoln, University of Birmingham, Queen’s University Belfast και Royal Veterinary College.