Η απροσδόκητη επίσκεψη ενός μικρού, περίεργου γορίλα

Έκπληκτοι οι ένοικοι ενός τουριστικού καταλύματος σαφάρι στην Ουγκάντα της Αφρικής είδαν ένα μικρό γορίλα να σκαρφαλώνει στη βεράντα τους και να περιηγείται στο χώρο, χωρίς να δείχνει ίχνος ενόχλησης από την παρουσία ανθρώπων.

Η Sherry McKelvie βρισκόταν στο μπαλκόνι του δωματίου της, όταν ο περίεργος επισκέπτης αποφάσισε να της πει ένα γεια από κοντά.

Μάλιστα, κάθισε με την ησυχία του, περιεργαζόμενος το χώρο, δίνοντας την ευκαιρία και το χρόνο στη Sherry να αρπάξει τη φωτογραφική της μηχανή και να απαθανατίσει τις στιγμές.

Ο μικρός γορίλας εν τω μεταξύ χάζευε την αντανάκλαση του εαυτού του στα τζάμια, ενώ έριξε και μια γρήγορη ματιά στους εσωτερικούς χώρους, προτού αναχωρήσει για να βρει την οικογένειά του στο δάσος, γράφει δημοσίευμα της Daily Mail.

 

 

Σύμφωνα με τη Sherry, η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της χώρας απαγορεύει στους ανθρώπους να πλησιάσουν τους γορίλες σε απόσταση μικρότερη των 9 μέτρων.

"Αν σας πλησιάσουν γορίλες, πρέπει να μείνετε απολύτως ακίνητοι και να μην τους κοιτάξετε ποτέ στα μάτια, ειδικά τα αρσενικά, γιατί μπορεί να το εκλάβουν ως πρόκληση. Ορισμένες φορές τα μικρά που είναι πιο περίεργα, μπορεί να πλησιάσουν και να σας ακουμπήσουν, όμως αυτό δε συμβαίνει συχνά" δήλωσε η τυχερή τουρίστρια.

Οι γορίλες του βουνού είναι είδος υπό εξαφάνιση και εκτιμάται ότι υπάρχουν λιγότεροι από 800 σε ολόκληρο τον κόσμο.