Ξεκληρίζουν με ξόβεργες φλώρους και καρδερίνες

Ασυνείδητοι αιχμαλωτίζουν άγρια πουλάκια, που πολλές φορές πεθαίνουν την ίδια στιγμή από το στρες, και στη συνέχεια όσα επιβιώσουν, τα πουλούν παράνομα προς 5 ευρώ το ένα, σε καταστήματα ζώων (pet shop)!

Πρόσφατα, μάλιστα, το παράρτημα του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Δασαρχείο, προχώρησε σε κατασχέσεις κλουβιών και ζώων που είχαν τοποθετήσει δύο άτομα στις ταράτσες των πολυκατοικιών τους.

"Πρόκειται για άτομα που χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την οικονομική κρίση και αδιαφορώντας για τον νόμο που απαγορεύει την παγίδευση και εμπορία άγριων ζώων, στήνουν αυτοσχέδιες παγίδες στις ταράτσες και αιχμαλωτίζουν φλώρους, καρδερίνες ή άλλα άγρια πουλιά" εξηγεί ο Στέλιος Γερονυμάκης από το ΕΚΠΑΖ.

 Οι πρόσφατες κατασχέσεις έγιναν ύστερα από καταγγελίες περιοίκων και αφορούσαν 11 κλουβιά με ισάριθμα πουλάκια σε ταράτσες στις Συκιές Θεσσαλονίκης όπου δύο άτομα είχαν στήσει και παγίδες για τα ζώα.

"Διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου ενώ τα ζώα απελευθερώθηκαν" λέει ο κ. Γερονυμάκης επισημαίνοντας ότι λίγες μέρες μετά, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σε pet shop άλλα 12 άγρια πουλάκια που πωλούνταν το καθένα 10 ευρώ.