Είναι vegan, λατρεύει τη λάσπη και ψάχνει στο Tinder να βρει γυναίκα!

Αναζητά και αυτός την τύχη του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης...

Η αγγελία έχει περίπου ως εξής: είμαι χορτοφάγος, λατρεύω τη λάσπη και σας παρακαλώ να με χρηματοδοτήσετε για να ζευγαρώσω!

Όπως πολλοί άνδρες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Tinder για να βρουν ταίρι, έτσι και ο Σουδάν έφτιαξε ένα προφίλ και αναζητά την τύχη του.

Στις πληροφορίες που δίνει για τον εαυτό του αναφέρει τα εξής: λατρεύει τις βόλτες στην ύπαιθρο και του αρέσουν τα ταξίδια.

Ο Σουδάν δεν είναι όποιος κι όποιος: είναι ο τελευταίος αρσενικός, λευκός βόρειος ρινόκερος του κόσμου και χρειάζεται κατεπειγόντως να ζευγαρώσει.

"Δεν μ' αρέσει να τα παραλέω, αλλά η τύχη του είδους μου εξαρτάται κυριολεκτικά από εμένα" γράφει στο προφίλ του και προσθέτει: "Αποδίδω καλά υπό πίεση. Μου αρέσει να τρώω χορτάρι και να δροσίζομαι στη λάσπη. Δεν έχω προβλήματα. Έχω ύψος 1,80 και ζυγίζω 2,2 τόνους, αν αυτό έχει κάποια σημασία".

Οι φύλακές του ελπίζουν ότι το προφίλ του Σουδάν στο Tinder θα τους βοηθήσει να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα για να προχωρήσουν σε μια "θεραπεία γονιμότητας" γιατί όλες οι προσπάθειες που έχουν κάνει μέχρι τώρα ώστε να ζευγαρώσει ο ρινόκερος με φυσικό τρόπο απέτυχαν.

Οι επιστήμονες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το σπέρμα του για να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο μιας από τις δύο τελευταίες θηλυκές του είδους: της 17χρονης Σάτου ή της 27χρονης Νατζίν. Το έμβρυο θα εμφυτευθεί σε μια "παρένθετη μητέρα", μια λευκή νότια ρινοκερίνα, ένα είδος πολύ πιο διαδεδομένο.

"Κάναμε τα πάντα για να ζευγαρώσουν με φυσικό τρόπο" είπε η Ελόντι Σαμπέρε, η υπεύθυνη μάρκετινγκ του καταφυγίου Ολ Πετζέτα της Κένυας. Οι τρεις ρινόκεροι που ζουν εκεί, οι τελευταίοι στον κόσμο, φυλάσσονται όλο το 24ωρο από ένοπλους φρουρούς. "Όταν προσπάθησε για πρώτη φορά να ζευγαρώσει με ένα από τα κορίτσια, τον καθοδηγούσαν οι δασοφύλακες... αλλά είναι δύσκολο όταν έχεις να κάνεις με ρινόκερο", πρόσθεσε.

"Τους βγάλαμε από το περιβάλλον του ζωολογικού κήπου, που δεν είναι επωφελές για τα φυσικά ένστικτά τους, και τους μεταφέραμε σε ημιάγριο περιβάλλον. Ζευγάρωσαν μια-δυο φορές, αλλά δεν υπήρξε εγκυμοσύνη", συνέχισε.

Οι λαθροθήρες πωλούν τα κέρατα των βόρειων λευκών ρινόκερων για 50.000 δολάρια το κιλό - είναι δηλαδή πολυτιμότερα από τον χρυσό. Οι φύλακες φοβούνται επίσης ότι ο Σουδάν, που είναι 43 ετών (δηλαδή υπέργηρος, για ρινόκερο) μπορεί να πεθάνει πριν προλάβουν να συγκεντρώσουν το αναγκαίο ποσό.

"Υπάρχει πάντα αυτός ο φόβος. Είναι γέρος, μπορεί να πεθάνει σύντομα", εξήγησε ο διευθυντής του Ολ Πετζέτα, Ρίτσαρντ Βάιν. "Όσο υπάρχει ζήτηση για κέρατα ρινόκερου στην Άπω Ανατολή, θα υπάρχει πάντα μια απειλή", πρόσθεσε.

Το προφίλ του Σουδάν στο Tinder (διαθέσιμο σε 190 χώρες και σε 40 γλώσσες) οδηγεί τους χρήστες στη σελίδα δωρεών του Ολ Πετζέτα. Λίγες ώρες αφότου αναρτήθηκε το προφίλ, η σελίδα δέχτηκε τόσες πολλές επισκέψεις που κράσαρε.