Εκπληκτική λήψη drone από τον βράχο Uluru της Αυστραλίας

Ο διάσημος μεγάλιθος, μήκους 3,6 χλμ

Βαθιά στην αυστραλιανή ενδοχώρα, υψώνεται ένας μεγάλος πεπλατυσμένος όγκος, με διαστάσεις μεγάλου βράχου και ύψος λόφου. Το Uluru ή Ayers Rock. Τόπος ιερός για τους Αβορίγινες ιθαγενείς Anangu , το Uluru έχει είναι ουσιαστικά ένας μονόλιθος μήκους 3.6 χιλιομέτρων με δική του εσωτερική ζωή (κοιλότητες σκαμμένες απ’ το νερό της βροχής που μετατρέπονται σε καταρράκτες, ογκόλιθους), έχει χρονολογηθεί στα 600 εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατά τα άλλα επίπεδη χώρα, καθώς είναι ορατό από μεγάλη απόσταση.

Πρόσφατα δόθηκε η πρώτη άδεια σε drone προκειμένου πετάξει γύρω από το μνημείο και το εθνικό πάρκο Uluru-Kata Tjuta, καταγράφοντας πτυχές του που δεν ήταν ορατές μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Αυτό που φαίνεται από το έδαφος είναι μόνο ένα μέρος του συνολικού όγκου του Uluru, καθώς ο βράχος συνεχίζεται κάτω από την επιφάνεια της γης για 6 ολόκληρα χιλιόμετρα. Χαρακτηριστική του Uluru είναι η ιδιότητά του να αλλάζει χρώματα ανάλογα με το φιλτράρισμα των ακτίνων του ηλίου από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Περισσότεροι από 300.000 τουρίστες επισκέπτονται το Uluru κάθε χρόνο, ενώ τελευταία έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν θα πρέπει να επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να πατάνε πάνω στο μνημείο. Το βίντεο αποτελεί μια προωθητική ενέργεια που στοχεύει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή αυτή της Αυστραλίας.