Τα ζώα στον ζωολογικό κήπο της Βενεζουέλας πεθαίνουν από τη πείνα

Και το ζωικό βασίλειο βιώνει τη βαθύτατη κρίση της χώρας

Η Βενεζουέλα ζει μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της. Η χώρα της Νότιας Αμερικής τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης με ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της να ζει κάτω από τη γραμμή της φτώχειας.

Η διεθνής ενεργειακή κρίση έφερε σε δεινή θέση τη χώρα με τα μεγαλύτερα εντοπισμένα αποθέματα πετρελαίου ενώ η δραστική μείωση των τιμών του αργού, οδήγησε την οικονομία στο γκρεμό. Μια οικονομία που πλήττεται από σοβαρή ύφεση με το λαό να δοκιμάζεται από εκτεταμένες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Αυτή η ανεπάρκεια έχει πλέον εξαπλωθεί και στους ζώα που ζουν εξαθλιωμένα και πεθαίνουν από την πείνα. Χαρακτηριστικό της κρίσης, είναι το γεγονός ότι στον ζωολογικό κήπο στο Caricuao, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας, 50 ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους έξι μήνες σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters. Στον ζωολογικό κήπο στο Paraguana, τρία ζώα πέθαναν από την πείνα τον Μάιο ενώ οι έξι αρκούδες που φιλοξενούνται, τρέφονται με τη μισή ποσότητα που απαιτείται για την επιβίωσή τους.