Τα πέντε καλύτερα εθνικά πάρκα στον κόσμο

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτης μας υπάρχουν μέρη απίστευτης φυσικής ομορφιάς, στα οποία ζουν μερικά από τα πιο σπάνια είδη που υπάρχουν στη Γη.

Δείτε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στα πέντε καλύτερα εθνικά πάρκα που υπάρχουν στον κόσμο και πάρτε ιδέες για τον επόμενο… φυσιολατρικό προορισμό σας!

  1. Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ – Ν. Αφρική

Η Νότια Αφρική φημίζεται για τα εντυπωσιακά, φυσικά της τοπία που γοητεύουν όσους έχουν την τύχη να τα δουν από κοντά. Το Εθνικό Πάρκο Kruger είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα προστασίας της Φύσης που υπάρχουν στην Αφρική. Καλύπτει μια έκταση 19.633 τετραγωνικών χιλιομέτρων και φιλοξενεί μερικά από τα πιο σπάνια ζώα που ζουν στον πλανήτη: λιοντάρια, ρινόκερους, ελέφαντες και τσιτάχ.

  1. Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι – ΗΠΑ

Το Εθνικό Πάρκο Yosemite βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και καλύπτει μια έκταση 3.080 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το πυκνό δάσος και οι απίστευτης ομορφιάς καταρράκτες αποτελούν πόλο έλξης για πάνω από 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

  1. Νησιά Γκαλαπάγκος – Ισημερινός

Το εθνικό πάρκο στα νησιά Γκαλαπάγκος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και το ευαίσθητο οικοσύστημά του τελεί υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας. Αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος με μικρά νησάκια, στα οποία ζουν γιγαντιαίες χελώνες και πολλά ακόμη σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

  1. Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον - ΗΠΑ

Το εθνικό πάρκο του GrandCanyon (Μεγάλο Φαράγγι) αποτελεί κάτι σαν σύμβολο για τις ΗΠΑ. Είναι ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα που υπάρχουν στη χώρα και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στις ΗΠΑ. ΈχειανακηρυχθείωςΜνημείοΠαγκόσμιαςΚληρονομιάςαπότην Unesco.

  1. Εθνικό Πάρκο Everglades - ΗΠΑ

Τα Έβεργκλεϊντς είναι η μεγαλύτερηυποτροπικήπεριοχή στις ΗνωμένεςΠολιτείες. Ανακηρύχθηκεεθνικός δρυμός για να διατηρηθεί το ευαίσθητο οικοσύστηματης περιοχής, όπου ζουν 36 είδη που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαφάνισης, όπως ο αμερικανικός κροκόδειλος και ο πάνθηρας της Φλόριντα.