Ανακαλύφθηκαν κρασιά και πούρα με… φεγγαρόσκονη

Κρασιά και πούρα με «γεύση» από το φεγγάρι και τον πλανήτη Άρη, κατάφερε να εφεύρει ένα ζευγάρι επιστημόνων στη Γαλλία.

Για την ακρίβεια ο Bruno Fectay και η Carine Bidaut, που ειδικεύονται στη μελέτη των μετεωριτών, έδωσαν «γεύση» από το φεγγάρι και τον πλανήτη Άρη, σε 120 μπουκάλια κρασιού, με την παρουσία ενός δικαστικού κλητήρα. Πρόκειται για πούρα, των οποίων τα φύλλα περιέχον σκόνη από τη σελήνη και τον Άρη.

“Θέλαμε να εφεύρουμε κάτι πρωτοποριακό που να σχετίζεται με τη Σελήνη και τον Άρη. Αρκετοί έχουν ασχοληθεί με τη Σελήνη, εμείς καταφέραμε να την “εγκλωβίζουμε” σε ένα μπουκάλι. Θεωρούμε την εφεύρεση μας ρομαντική, καθώς θέλουμε να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στο φεγγάρι”. Σύμφωνα με τη Liberation το επίτευγμα αυτό βασίζεται στον καθηγητή βιοχημείας του πανεπιστημίου της δυτικής Βρετάνης , Jean-Alix Barrat, ο οποίος ανέπτυξε μία τεχνική διαλυτοποίησης σεληνιακών και αρειανών πετρωμάτων.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή των “διαστημικών» κρασιών και πούρων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρευρεθούν την Τρίτη στο Club, όπου και θα γίνει η παρουσία τους, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για τους μετεωρίτες.