Βρετανός σχεδίασε «πράσινο» super car

Ο Kerry Kirwan επικεφαλής της ομάδας Warwick Manufacturing Group, που ειδικεύεται στο να παρέχει λύσεις στις βιομηχανίες, σχεδίασε ένα «πράσινο» αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Άκρως οικολογικό, έρχεται για να ενισχύσεις τις περιβαλλοντολογικές σας ευαισθησίες. Με τη βοήθεια του σπουδαστή του Ben Wood, δημιουργήθηκε σε περίπου δύο μήνες και το κόστος του υπολογίστηκε στα 20.00 ευρώ. Τα ελαστικά του αυτοκινήτου δημιουργήθηκαν από πατάτες , ενώ τα τακάκια φρένων από κοχύλια. Το «πράσινο» αυτοκίνητο λειτουργεί με καύσιμα που γίνονται από σιτάρι και ζαχαρότευτλο. «Πρόκειται για ένα πράσινο αυτοκίνητο και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα.

Όλα τα πλαστικά εξαρτήματα μπορούν να σχεδιαστούν από φυτά, ενώ για το σκελετό χρησιμοποιήθηκε χάλυβας, που είναι ένα ανακυκλώσιμο υλικό» ανέφερε ο Wood. Το οικολογικό αυτοκίνητο λειτουργεί βάσει μιας μηχανής και κάνει τα 0-62 mph μίλια σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Το οικολογικό δημιούργημα θα βρίσκεται στο μουσείο του Λονδίνου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το θαυμάσουν από κοντά οι λάτρεις της οικολογίας και όχι μόνο.