Σώστε τον Αμαζόνιο, αγοράζοντας οικολογικό ξύλο

Η αποψίλωση λόγω της υλοτομίας, είναι ο κύριος παράγοντας αφανισμού των τροπικών δασών, τα οποία καλύπτουν το 31% της χερσαίας επιφάνειας στης Γης και παρέχουν στον πλανήτη το απαραίτητο οξυγόνο. 

Σύμφωνα με το WWF, 46-58 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια δάσους χάνονται κάθε χρόνο, αριθμός που ισοδυναμεί με τον αφανισμό 36 γηπέδων ποδοσφαίρου κάθε λεπτό.

Μια μερική λύση σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα υπόσχεται να δώσει νορβηγική εταιρία, η οποία δημιούργησε ένα ξύλο που έχει τα χαρακτηριστικά των ακριβών, εξωτικών ειδών ξύλου, όπως είναι ο έβενος.

"Τώρα που ξέρουμε όλους τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από την εκμετάλλευση των τροπικών δασών, χρειαζόμαστε σίγουρα κάτι που μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το ξύλο και να είναι φιλικό προς το περιβάλλον" αναφέρει ο Γιαν Τέριε Νίλσεν, διευθυντής μάρκετινγκ της νορβηγικής εταιρίας Κέμπονι.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το εξαιρετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την έξυπνη χρήση υγρών από βιολογικά απόβλητα, που μετατρέπει το ξύλο από πεύκα που φυτεύονται για εμπορική χρήση, σε πιο ανθεκτικό, σκληρότερο και πιο μεγάλης διάρκειας ζωής, ξύλο.