Πολύτιμα μέταλλα από το διάστημα στη Γη μέσω… εκτύπωσης!

Στο διάστημα εις άγραν... πολύτιμων μετάλλων ανακοίνωσε ότι θα βγει η εταιρεία Deep Space Industries.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νεοιδρυθείσας εταιρείας, David Grump, τρία διαστημόπλοια που το καθένα δεν θα ξεπερνά σε μέγεθος ένα συμβατικό λάπτοπ θα αποσταλούν στο διάστημα το 2015. Τα σκάφη αυτά που θα φέρουν το όνομα FireFlies θα συλλέγει φωτογραφίες και δείγματα από αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη.

Στη συνέχεια άλλα τρία, μεγαλύτερα διαστημικά σκάφη θα αποσταλούν για να πάρουν κομμάτια των αστεροειδών και, σύμφωνα με την εταιρεία, μέχρι το 2020, θα χρησιμοποιούμε πολύτιμα μέταλλα τα οποία έχουν... παραχθεί στο διάστημα. Μάλιστα, κάποια θα έρχονται στη Γη ως έτοιμα κομμάτια μετάλλου τα οποία θα έχουν υποστεί επεξεργασία από τους 3D εκτυπωτές με τους οποίους θα είναι εφοδιασμένα τα σκάφη της Deep Space Industries.

Εκτός από μέταλλα τα σκάφη αυτά θα μπορούν να συλλέγουν νερό που περιέχεται σε αστεροειδείς και να το μετατρέπουν σε καύσιμο για τους διαστημικούς δορυφόρους.

Όπως αναφέρει ο Grump, “περισσότεροι από 900 νέοι αστεροειδείς περνούν κοντά στη Γη κάθε χρόνο... η αξιοποίηση πόρων που συλλέγονται από το διάστημα είναι ο μόνος τρόπος να γίνει οικονομικά βιώσιμη μια μόνιμη ανάπτυξη της επιστήμης του διαστήματος”.