Ηλιακές… ορθοπεταλιές: Ηλεκτρικό ποδήλατο με μίνι πάνελ στη ρόδα

Αυτό το ποδήλατο κοστίζει 2.500 ευρώ και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν έδαφος σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μάλιστα το 2015, η συγκεκριμένη αγορά σημείωσε αύξηση 4%. 

Αρκετές πρωτοβουλίες έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια τεχνολογικής εξέλιξης αυτού του παραδοσιακού μέσου. 

Η ολλανδική start-up Solar Application Lab και μια ομάδα φοιτητών από το Πολυτεχνείο του Αϊντχόβεν παρουσίασαν πρόσφατα ένα καινούργιο ηλεκτρικό ποδήλατο, που κινείται με ηλιακή ενέργεια, χωρίς να χρειάζεται να το βάζουμε στην πρίζα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαρκ Πίτερς εξηγεί στο Euronews::«Φτιάξαμε το πρώτο ποδήλατο, το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο που έχει ηλιακούς συλλέκτες στην μπροστινή ρόδα. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να επαναφορτιστεί μόνο του, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν κάνετε ποδήλατο».

Τα πρώτα ηλιακά ποδήλατα έκαναν την εμφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Τότε είχαν τρέιλερ για τους ηλιακούς συλλέκτες. Η πρόοδος όμως της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο πεδίο, επέτρεψε στο ολλανδικό ποδήλατο να έχει σήμερα τα πάνελ στην μπροστινή ρόδα. Μπορεί να λειτουργήσει και μέρες με ελάχιστη ηλιοφάνεια.

Αυτό το ποδήλατο κοστίζει 2.500 Ευρώ και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018.