Κλινική για παχύσαρκες γάτες και σκύλους

Η Αμερικανική περιφέρεια μέσης, δεν είναι το μόνο πράγμα που αντιμετωπίζει προβλήματα...ραγδαίας ανάπτυξης. Τα κατοικίδιά μας χρήζουν επίσης, ιδιαίτερης προσοχής, καθώς ένα ποσοστό της τάξεως του 60% στα σκυλιά και τις γάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας.

Για την αντιμετώπιση του περιττού βάρους, άνοιξε τις πύλες της η πρώτη κλινική, ειδική για την παρακολούθηση των τετράποδων συντρόφων μας. Δημιουργήθηκε από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ταφτ, αποτέλεσμα δεκαπενταετούς κλινικής μελέτης και έρευνας στο Νοσοκομείο Φόστερ για μικρά ζώα, ένα από τα πιο πολυάσχολα νοσοκομεία στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας.

Η παχυσαρκία μπορεί να είναι ένα αρκετά πολύπλοκο ζήτημα για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, σύμφωνα με τη σχολή του Κάμινγκ. Παρότι τα σκυλιά και οι γάτες, δεν προσβάλλονται από στεφανιαία νοσήματα, ένας από τους κύριους παράγοντες προβλημάτων υγείας για τους ανθρώπους, το περιττό βάρος, μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, ορθοπεδικά προβλήματα ή άλλες επιπλοκές.

Η κλινική που στοχεύει να εξετάζει πάνω από 600 “πελάτες” το χρόνο μέχρι το 2015, θα επικεντρώσει στους εξής τομείς: τη θεραπεία και πρόληψη της παχυσαρκίας και την εκπαίδευση ειδικών διατροφολόγων με σκοπό την καταπολέμηση του φαινομένου.