«Εμπόλεμη ζώνη» ο ΧΥΤΑ Φυλής

Δεν πέρασαν 24 ώρες από την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Γιάννη Σγουρού, σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες που αναπτύσσουν στον ΧΥΤΑ Φυλής ομάδες αθιγγάνων και λαθρομεταναστών και ήλθε ακόμη ένα απίστευτο περιστατικό βίας, κλοπών και καταστροφών για να επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

 Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τη μαρτυρία του φύλακα οι καταστροφές έγιναν στην κυριολεξία «κάτω από τη μύτη» της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αν και προσήλθε δύο φορές στον χώρο της κλοπής, εν τέλει δεν κατάφερε να αποτρέψει την δράση των αγνώστων.

Οι κακοποιοί δεν δίστασαν μάλιστα, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους, να πετροβολήσουν ομαδόν (περί τα 10 με 12 άτομα) τον φύλακα που είχε αντιληφθεί τη δράση τους. Η ΕΛ.ΑΣ ειδοποιήθηκε και τρίτη φορά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τα άγνωστα άτομα να ολοκληρώσουν ανενόχλητα την παράνομη δράση τους.

 Στο στόχαστρο των κακοποιών μπήκαν ηλεκτροφόρα καλώδια εγκαταστάσεων της ιδιωτικής εταιρείας που εκτελεί κατασκευαστικές εργασίες στον ΧΥΤΑ Φυλής. Η κατάληξη και αυτού του περιστατικού είχε την κατάθεση ακόμη μίας μηνυτήριας αναφοράς στο Α.Τ Άνω Λιοσίων και την θλιβερή διαπίστωση της καύσης καλωδίων στον κοντινό καταυλισμό των αθιγγάνων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, επισήμανε ότι «Δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις επιβεβαιωθήκαμε. Η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα σε λίγο ο ΧΥΤΑ θα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Η πρόληψη της παραβατικότητας πρέπει να αφορά ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο το ιστορικό κέντρο. Εντός των επομένων ημερών θα ενημερώσω τις εισαγγελικές αρχές για τα διαλαμβανόμενα και ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του». Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας η ζημία (συνεκτιμώνται και οι καθυστερήσεις του συγκροτήματος λόγω επισκευών) ξεπερνά τις 300.000 €.