Χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία του Πειραιά

Για να συλλέγεται το χαρτί που πετιέται

Με μικρούς χάρτινους κάδους ανακύκλωσης θα εξοπλιστούν σύντομα επιλεγμένα σχολεία της Περιφέρειας Πειραιά. Στους κάδους αυτούς, χωρητικότητας 50 έως 100 λίτρων, θα συλλέγεται το χαρτί που πετιέται στα σχολεία.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των παιδιών στο να ανακυκλώνουν.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΔΝΑ «Διαλογή στην πηγή- Ανακύλωση χαρτιού», υπό τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, της περιφερειακής συμβούλου και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΣΔΝΑ, Σοφίας Κορωνέου, των αντιδημάρχων καθαριότητας των δήμων Πειραιώς, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και Περάματος, καθώς και υπεύθυνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη πιλοτική φάση θα παραδοθούν σε επιλεγμένα σχολεία, μικροί χάρτινοι κάδοι, χωρητικότητας 50 και 100 λίτρων για την αποτελεσματική συλλογή του χαρτιού σε εσωτερικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, για τα οφέλη και την ανάγκη ανακύκλωσης, στα σχολεία της Περιφέρειας Πειραιά.