Δημιουργία “πράσινων σημείων” στην Ιερισσό

Τη δημιουργία δημοτικής μονάδας διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίησης στην Ιερισσό, καθώς και τη διαμόρφωση τεσσάρων «πράσινων σημείων» σε ισάριθμες περιοχές του δήμου, προτείνει μεταξύ άλλων το Στρατηγικό Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο και αναρτήθηκε χτες στην ιστοσελίδα του δήμου για την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης (σ.σ. «πράσινο σημείο» αποκαλείται ένας χώρος, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να μεταφέρει διάφορα ογκώδη υλικά, προς επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση).

Στρατηγικός στόχος του ΤΣΔΑ, είναι σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων στον δήμο Αριστοτέλη, ο οποίος θα συμβάλει -μεταξύ άλλων- στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, στη μείωση του κόστους διαχείρισης και την παραγωγή εσόδων για τον δήμο, αλλά και στην αναβάθμιση της εικόνας των τουριστικών και εν γένει οικιστικών περιοχών του δήμου.

Στις προτάσεις του ΤΣΔΑ του δήμου περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

- Η δημιουργία δύο κεντρικών «πράσινων σημείων» στην Ιερισσό και την Αρναία, και ενός αποκεντρωμένου πράσινου σημείου- Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο νησάκι Αμμουλιανή.

- Η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η ξεχωριστή συλλογή των οργανικών απορριμμάτων με τη δημιουργία δυο τοπικών «πράσινων σημείων» στη Μ. Παναγία και το Στρατώνι, καθώς και τη χωροθέτηση σταθερών σημείων «διαλογής στην πηγή» στις περιοχές της Ολυμπιάδας, Βαρβάρας, Πυργαδικίων και Ν. Ρόδων.

- Η δημιουργία Δημοτικής Μονάδας Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών- Κομποστοποίησης στην Ιερισσό.

- Ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης μαθητών, δημοτών, επαγγελματιών.

«Η δημοτική Αρχή καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, κάτοικο, παραθεριστή ή επαγγελματία» να καταθέσει τυχόν προτάσεις, παρατηρήσεις ή σχόλια στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.