Στον όμιλο Βαρδινογιάννη θυγατρικές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη θυγατρικές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Σύμφωνα με την Κεντρική Τραπεζίτη της Κύπρου, κατά τη διαδικασία εξυγίανσης, η τράπεζα είχε επτά κύριες εργασίες, οι οποίες περιελάμβαναν τις θυγατρικές και άλλες επενδύσεις

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη, μέσω της εταιρείας συμφερόντων του ομίλου, Barniveld Enterprises, που εδρεύει στη Ρουμανία, θα περάσουν θυγατρικές (στην Ελλάδα) της πρώην Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες από τον οικονομικό Τύπο της Κύπρου.

Σε σχετικό ρεπορτάζ η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επικαλείται την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χρυστάλλα Πωρκάτζη, και την ενημέρωση που έκανε για τη διαδικασία εξυγίανσης της Λαϊκής και τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, και στην οποία έκανε αναφορά στην εξαγορά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Κυπρίων βουλευτών, η κ. Πωρκάτζη, ανέφερε ότι η τράπεζα είχε επτά κύριες εργασίες, οι οποίες περιελάμβαναν τις θυγατρικές και άλλες επενδύσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, η θυγατρική της Λαϊκής στη Σερβία πωλήθηκε για το ποσό των €2,2 εκατ., ενώ στην Ουκρανία για €2,45 εκατ.

Η κ. Πωρκάζη αναφέρθηκε, επίσης, σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», στις θυγατρικές στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο οίκος Ernst and Young έχει επιλεγεί για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και πως υπογράφηκε συμφωνία απόκτησης της Λαϊκής με την εταιρεία Barniveld Enterprises που ανήκει κατά 75% στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.