«Φύλλο και φτερό» έκαναν οι γερμανικές αρχές τα γραφεία της Deutsche Bank

«Φύλλο και φτερό» έκαναν οι γερμανικές αρχές τα γραφεία της Deutsche Bank

Ερευνάται για το εάν είχε εμπλακεί στην υπόθεση των Panama Papers για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σε έφοδο στα γραφεία της Deutsche Bank προχώρησαν σήμερα οι γερμανικές αρχές εν μέσω έρευνας που διεξάγεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σχετίζεται με το σκάνδαλο των Panama Papers. Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχουν μπει δύο υπάλληλοι της γερμανικής τράπεζας, οι οποίοι φέρονται να έχουν βοηθήσει πελάτες της Deutsche Bank να ιδρύσουν offshore εταιρείες για να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 170 αστυνομικοί, εισαγγελείς και φοροελεγκτές έκαναν έρευνα σε γραφεία της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη και στα προάστια και κατάσχεσαν ηλεκτρονικά στοιχεία κι έγγραφα.

«Φυσικά και θα συνεργαστούμε στενά με τις αρχές στη Φραγκφούρτη, καθώς είναι προς το συμφέρον μας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση» ανέφερε η γερμανική τράπεζα, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει ήδη παράσχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με το σκάνδαλο των Panama Papers.

Σημειώνεται πως αυτή η έρευνα δεν σχετίζεται με την έρευνα που διεξάγεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Danske Bank της Δανίας, όπου επίσης η Deutsche Bank φέρεται αναμεμειγμένη, όπως αναφέρει το Reuters.