Athena Medical: Νέα εποχή στη διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού από την επιστημονική ομάδα της Δρ. Αθηνάς Βούρτση

Athena Medical: Νέα εποχή στη διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού από την επιστημονική ομάδα της Δρ. Αθηνάς Βούρτση

Τι είναι και τι προσφέρει το One Stop Breast Clinic

Mε περισσότερα από 25 έτη διαρκούς παρουσίας, η επιστημονική ομάδα της Δρ. Αθηνάς Βούρτση είναι αναγνωρισμένη στη χώρα μας αλλά και διεθνώς για την επιστημονική γνώση, την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και την άριστη ιατρική φροντίδα που προσφέρει σε εξεταζόμενους και ασθενείς.

Το Athena Medical και το One Stop Breast Clinic είναι το επόμενο βήμα στην πρόληψη των παθήσεων του γυναικείου πληθυσμού, με την προσθήκη νέου ιατρικού και επιστημονικού δυναμικού και αποκτώντας τον πιο σύγχρονο ιατρικό – τεχνολογικό εξοπλισμό στον τομέα της Μαγνητικής Τομογραφίας, της Ψηφιακής Μαστογραφίας, της Τομοσύνθεσης, της Τεχνητής Νοημοσύνης, των επεμβατικών τεχνικών αλλά και ευρύτερα της τεχνολογίας υγείας. Όπως λέει η ομάδα του Athena Medical «η επιστημονική μας πορεία από το 1995 στο αντικείμενο του μαστού μας γεμίζει υπερηφάνεια· παράλληλα, συνοδεύεται από μια τεράστια ευθύνη και δέσμευση για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε».

Τι είναι το One Stop Breast Clinic

Η κλινική Μαστού «One-Stop» είναι μια ειδική μονάδα που στοχεύει στην αξιολόγηση της υγείας των μαστών των γυναικών και την εξατομικευμένη παρακολούθηση γυναικών που έχουν νοσήσει και έχει σχεδιαστεί για να διαγνώσει και να ενημερώνει τις γυναίκες. Ο άψογος συντονισμός στο οργανωμένο One Stop Breast Clinic του Athena Medical σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε σε μια μόνο επίσκεψη όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται, ώστε να αξιολογηθεί εάν τα συμπτώματα που εμφανίζετε στον μαστό σας χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Υποστηρίζεται από μια διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από χειρουργό, ακτινολόγο, παθολογοανατόμο, ογκολόγο/παθολόγο, γενετιστές και νοσηλευτές.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα των γιατρών στο Athena Medical περιλαμβάνει ειδικότητες όπως:

  • Ακτινολόγους Μαστού
  • Γενικούς Ακτινολόγους
  • Χειρουργούς Μαστού
  • Ογκολόγους, Παθολογοανατόμους
  • Μικροβιολόγους
  • Παθολόγους
  • Καρδιολόγους
  • Ακτινοθεραπευτές
  • Ενδοκρινολόγους
  • Δερματολόγους
  • Κυτταρολόγους

Όλα τα τμήματα του κέντρου διαθέτουν προηγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προσφέροντας άριστη ποιότητα απεικονιστικών εξετάσεων. Το Athena Medical έχει εγκαταστήσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση ύποπτων βλαβών και όγκων στη μαστογραφία, στους υπερήχους και στη μαγνητική μαστογραφία.

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης αφενός αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους Ακτινοδιαγνώστες, αφετέρου βοηθάει στην αναγνώριση γυναικών με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου, δίνοντας τη δυνατότητα εφαρμογής ειδικών πρωτοκόλλων για τη βελτίωση της διάγνωσης της νόσου.

Λίγα λόγια για την Δρ. Αθηνά Βούρτση

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση είναι ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού, ιδρυτική πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού και ευρωπαϊκή σύνδεσμος της DenseBreast-Info.org.

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση

 

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύθηκε στο αντικείμενο του Μαστού στη Σουηδία και στις ΗΠΑ.

Το 2000 δημιούργησε με επιτυχία ένα υψηλό πρότυπο διαγνωστικό κέντρο τη «Διαγνωστική Μαστογραφία». Ταυτόχρονα από το 2001 μέχρι το τέλος του 2004 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας του τμήματος μαστογραφίας του Νοσοκομείου «Υγεία».

To 2012 ίδρυσε την «Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού» (ΕΕΑΜ) ενώ ταυτόχρονα συμμετάσχει ως μέλος του ΔΣ σε πολλές επιστημονικές εταιρείες.

To 2022 η Δρ. Αθηνά Βούρτση μετασχημάτισε την εμπειρία των τελευταίων 25 χρόνων σε μια πρότυπη διαγνωστική μονάδα «ATHENA MEDICAL», με τη φιλοσοφία του One Stop Breast Clinic, που είναι σε θέση να συγκριθεί επάξια με αντίστοιχες μονάδες του εξωτερικού.

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση υποστηρίζει θερμά τις δραστηριότητες του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών «Άλμα Ζωής» ενώ ασχολείται με τις δραστηριότητες και άλλων μη-κερδοσκοπικών συλλόγων. Η Δρ. Αθηνά Βούρτση έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 εργασίες, συμμετέχει ενεργά στα σεμινάρια του IBUS, έχει περισσότερες από 250 διαλέξεις ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και 75 διαλέξεις που αφορούν ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. αλλά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.

Μαγνητική και Αξονική Τομογραφία

Στο Athena Medical είναι εγκατεστημένος υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος 3 Tesla μοντέλο 2022 με ανοικτού τύπου κύλινδρο (Open Bore) 70cm διάμετρο ιδανικό για κλειστοφοβικούς εξεταζόμενους.

Είναι σχεδιασμένος με ειδικά πηνία και τεχνολογία αιχμής για να παρέχει εξετάσεις άριστης ποιότητας. Βιομετρικής τεχνολογίας, ένα από τα πιο ταχύτερα συστήματα Μαγνητικής Τομογραφίας με μέσο όρο διάρκειας εξετάσεων ρουτίνας σε λιγότερο από 10-15 λεπτά.

Παράλληλα το Athena Medical διαθέτει υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο 64 τομών τύπου SOMATOM μοντέλο 2022, ο οποίος προσφέρει εικόνες υψηλής ανάλυσης, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο της εξέτασης.

Ο αξονικός τομογράφος συνδυάζει ειδικό εξοπλισμό ακτίνων Χ με εξελιγμένους υπολογιστές για την παραγωγή εικόνων των πνευμόνων και του μεσοθωρακίου με έως και 90 % λιγότερη ιονίζουσα ακτινοβολία από μια τυπική αξονική τομογραφία θώρακα.

 

Δίνοντας τεράστια σημασία στην πρόληψη στο Athena Medical προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες προληπτικών εξετάσεων, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και είναι επανδρωμένο από άρτια καταρτισμένους επιστήμονες. Τα ειδικά πακέτα προληπτικών εξετάσεων καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλιακών ομάδων και είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Στο κέντρο μας μπορείτε να κάνετε πλήρη αιματολογικό και μικροβιολογικό έλεγχο, καρδιολογικό έλεγχο, γενικούς υπερήχους και χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία. Στόχος μας είναι η διάγνωση τυχόν παθολογικών ευρημάτων πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων.

 

Info

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 368, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 700 6000
E- mail: [email protected]