5 λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ (ελπίζουμε όχι και εσύ!)

5 λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ (ελπίζουμε όχι και εσύ!)

Το μακιγιάζ μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή μας και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά μας. Ωστόσο, όπως σε κάθε τέχνη, υπάρχουν κάποια λάθη που μπορούν να καταστρέψουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πέντε συνηθέστερα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και ας ελπίσουμε ότι εσύ δεν τα κάνεις!

Λάθος απόχρωση του foundation: Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ είναι η επιλογή λανθασμένης απόχρωσης foundation. Είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα foundation που ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματός σου, προκειμένου να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε το foundation στον καρπό σου ή ζήτησε βοήθεια από ειδικό για να βρεις τον ιδανικό τόνο για εσένα.

Υπερβολική χρήση προϊόντων: Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι η υπερβολική χρήση προϊόντων. Αν εφαρμόσεις υπερβολική ποσότητα foundation, πούδρας, ρουζ ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος, το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται βαρύ και ανεφάρμοστο. Χρησιμοποίησε τα προϊόντα με μέτρο και εφάρμοσε τα στρώματα σε λεπτές στρώσεις για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Λάθος έλεγχος φωτισμού: Ο φωτισμός είναι καίριος για τη σωστή εφαρμογή του μακιγιάζ. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να μην ελέγχουμε το μακιγιάζ μας σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Το μακιγιάζ μπορεί να φαίνεται διαφορετικό σε φυσικό φως, το οποίο είναι ο ιδανικός φωτισμός, σε συνθήκες εσωτερικού χώρου ή ακόμα και σε φωτογραφίες. Ελέγξε το μακιγιάζ σου σε διάφορα περιβάλλοντα για να είσαι βέβαιη ότι το αποτέλεσμα είναι επιθυμητό.

Αμέλεια στην περιποίηση των πινέλων: Τα πινέλα μακιγιάζ είναι εργαλεία κλειδιά για ένα άψογο αποτέλεσμα. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να μην τα καθαρίζουμε σωστά και τακτικά. Η ακατάλληλη περιποίηση των πινέλων μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηριδίων και να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα. Βεβαιώσου ότι καθαρίζεις τα πινέλα σου τακτικά με έναν καθαριστή πινέλων ή ήπιο σαπούνι και νερό.

Αγνόηση της προετοιμασίας του δέρματος: Η προετοιμασία του δέρματος πριν από το μακιγιάζ είναι σημαντική για ένα άψογο αποτέλεσμα. Πολλές φορές αγνοούμε την ενυδάτωση του δέρματος, την προστασία από τον ήλιο ή την εφαρμογή ενός primer προϊόντος πριν από το foundation. Αυτά τα βήματα βοηθούν στην ευκολότερη εφαρμογή του μακιγιάζ και στη διάρκειά του. Μην παραλείπεις αυτά τα βήματα πριν από το μακιγιάζ σου.

Αν αποφύγεις αυτά τα πέντε συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ, θα δεις μια ορατή βελτίωση στο αποτέλεσμα που επιτυγχάνεις. Το μακιγιάζ μπορεί να γίνει το απόλυτο εργαλείο για να αναδείξεις την ομορφιά σου, εφόσον το εφαρμόζεις σωστά. Έτσι, απολαύσεις την εξέλιξη της τέχνης του μακιγιάζ και επιτύχεις εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Best Seller Προιόντα Μακιγιάζ στο i-Cure.gr

1) Nuxe Poudre Eclat Prodigieux, Πολλαπλών Χρήσεων για Πρόσωπο & Σώμα, Περλέ, 25gr

2) Vichy Dermablend Setting Powder 28gr | Διάφανη Πούδρα Σταθεροποίησης

3) Lierac Teint Perfect Skin Fluide De Teint SPF 20, 01 Beige Clair 30 ml | Λεπτόρρευστο Make Up σε Απόχρωση Ανοιχτό Μπεζ

4) Korres Black Pine Foundation BPF3 30ml | Μαύρη Πεύκη Make-up Ανόρθωσης, Σύσφιξης & Λάμψης

5) Frezyderm Active Sun Screen Face Make-Up SPF30 30ml | Αντιηλιακό Make-Up Προσώπου

Η ομάδα του online φαρμακείου i-cure.gr.