Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που επιλέγονται περισσότερο 

Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που επιλέγονται περισσότερο 

Μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης

Η πλαστική χειρουργική αποτελεί έναν ιδιαίτερο κλάδο της ιατρικής, αφού μπορεί να επέμβει δραστικά αποκαθιστώντας λειτουργικά ή αισθητικά προβλήματα, για να χαρίσει καλύτερη ποιότητα ζωής και να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του ανθρώπου.

Η γκάμα των επεμβάσεων μέσα από τις οποίες μπορεί να επιλέξει κανείς αυτή που καλύπτει τις ανάγκες του, είναι τεράστια. Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις είναι:

  • Αυξητική στήθους

Η αυξητική ή προσθετική στήθους είναι μια επέμβαση που μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του στήθους, να βελτιώσει το σχήμα του και να το ανορθώσει. Στόχος είναι το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και να εναρμονίζεται με το σώμα της γυναίκας. Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή διαδικασία που δεν επηρεάζει τις μετέπειτα επιλογές της γυναίκας (π.χ. τεκνοποίηση, θηλασμός, μαστογραφια κτλ). Στις περιπτώσεις που παρατηρείται και χαλάρωση του στήθους, η αυξητική συνδυάζεται με ανόρθωση για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

  • Λιποαναρρόφηση High Definition – Vaser Lipo

Η λιποαναρρόφηση με Vaser είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική λιποαναρρόφησης. Βασίζεται στην προηγμένη τεχνολογία των υπερήχων για την ρευστοποίηση του λίπους χωρίς να τραυματίζει τους γύρω ιστούς και αφαιρώντας το τοπικό πάχος ακόμα και από δύσκολες περιοχές όπως η κοιλιά, οι βραχίονες, τα γόνατα, οι μηροί κτλ. Η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει την φυσική προβολή των μυών του σώματος, ενώ το λίπος που απομακρύνεται μπορεί να εγχυθεί μέσω λιπογλυπτικής σε άλλα σημεία του σώματος στα οποία θέλουμε να προσθέσουμε όγκο όπως οι γυναικείοι γλουτοί ή το μυϊκό σύστημα των ανδρών. Με δυο λόγια, σμιλεύει κορμί και χαρίζει την εικόνα ενός όμορφου, γυμνασμένου σώματος.

  • Βλεφαροπλαστική

Η συγκεκριμένη επέμβαση διορθώνει την χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων και αφαιρεί το λίπος που ευθύνεται για τις σακούλες. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αφορά τα άνω ή τα κάτω βλέφαρα ή να γίνει συνδυαστικά. Η διαδικασία δεν επηρεάζει το σχήμα των ματιών και απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα υγιές και νεανικό βλέμμα. Λίγες ώρες μετά την επέμβαση το άτομο μπορεί να επιστρέψει σπίτι. Πέντε μέρες μετά την επέμβαση τα ράμματα αφαιρούνται και σε διάστημα δύο μηνών οι ουλές δεν είναι πλέον εμφανείς.

  • Ανόρθωση βραχιόνων

Η ανόρθωση βραχιόνων απευθύνεται σε όσους παρουσιάζουν υπερβολική χαλάρωση στα μπράτσα, σε σημείο τέτοιο που έχει αρνητική επίδραση όχι μόνο στην εικόνα αλλά και στην ψυχολογία τους. Στν διάρκεια της επέμβασης αφαιρείται μέσω λιποαναρρόφησης το λίπος που υπάρχει στην περιοχή και στην συνέχεια απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος ώστε το μπράτσο να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο σωματικό βάρος.

  • Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Μέσω αυτής αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και η κοιλιά γίνεται επίπεδη. Όταν συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση μπορούμε να απομακρύνουμε και το επίμονο λίπος από την περιοχή. Δεν αποτελεί επέμβαση απώλειας βάρους αλλά αναδιαμόρφωσης του σώματος μέσω της απομάκρυνσης της περίσσειας δέρματος και λίπους. Απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

  • Μειωτική στήθους

Παρότι το πλούσιο και μεγάλο στήθος αποτελεί επιθυμία πολλών γυναικών, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.

Η μειωτική στήθους απευθύνεται σε γυναίκες με υπερβολικά μεγάλο στήθος, δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα, εξαιτίας του οποίου απλές καθημερινές δραστηριότητες γίνονται με δυσκολία. Λόγω μεγέθους προκαλούνται συχνά φλεγμονές στην υπομάστια πτυχή, πόνος στον αυχένα, προβλήματα στην σπονδυλική στήλη λόγω του βάρους κ.α.  Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο εφόσον δεν υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στο σωματικό βάρος.

  • Lifting προσώπου

Πρόκειται για μια επέμβαση που στοχεύει στην αποκατάσταση της χαλάρωσης και της πτώσης του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μέσα από τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα. Επιλέγεται πάντα αυτή που καλύπτει τις ανάγκες του ασθενούς. Η αναισθησία είναι συνήθως τοπική σε συνδυασμό με μέθη. Τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως 8-10 χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος, την ηλικία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το Lifting και τον ρυθμό γήρανσης.

Μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα στην εμφάνισή μας που επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, μπορούν να διορθωθούν μέσω της πλαστικής χειρουργικής. Οι επεμβάσεις αυτές είναι απόλυτα ασφαλείς, σχεδόν ανώδυνες και δεν απαιτούν μεγάλη παραμονή στο νοσοκομείο. Γι’ αυτό αν νιώθετε πως ήρθε η στιγμή να κάνετε την αλλαγή, μην αφήνετε ανησυχίες και φόβους να σας εμποδίζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr