Πώς να διακρίνετε αν ο Αγγειοχειρουργός της επιλογής σας είναι ο κορυφαίος;

Πώς να διακρίνετε αν ο Αγγειοχειρουργός της επιλογής σας είναι ο κορυφαίος;

Πριν εμπιστευθείτε έναν Αγγειοχειρουργό, ρωτήστε…

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα φλεβικής πάθησης και θέλετε να απευθυνθείτε σε έναν Αγγειοχειρουργό.

Σε ποιόν όμως θα απευθυνθείτε;

Σίγουρα αναζητάτε τον κορυφαίο.

Για αυτό θα ήταν προτιμότερο πρώτα να ενημερωθείτε, τη στιγμή μάλιστα που η Αγγειοχειρουργική έχει κάνει άλματα.

Πόσο καλά και άρτια ενημερωμένος είναι πάνω σε αυτά;

Πως ξέρετε ότι ο δικός σας Αγγειοχειρουργός είναι αν όχι ο κορυφαίος τουλάχιστον ανάμεσα στους κορυφαίους και στον τομέα των εξελίξεων.

Ίσως η επιλογή σας να προκύπτει μέσα από αυτά τα συγκεκριμένα ερωτήματα-απαντήσεις που ακολουθούν…

Ποια είναι η επιστημονική συγκρότηση του επικεφαλής ιατρού;

Κάθε Αγγειοχειρουργός διαθέτει την προσωπική του, δομημένη εκπαίδευση και επιστημονική συγκρότηση και πάνω σε αυτά αναπτύσσει τη δική του μεθοδολογία του για την αντιμετώπιση κάθε πάθησης της ειδικότητάς του.

Κάνει χρήση όλων των πλέον προηγμένων τεχνικών διάγνωσης;

Πολύ σημαντικός παράγοντας. Τα τελευταία ιατρικά δεδομένα που έχουν προκύψει από μελέτες και είναι πλέον καθολικά αποδεκτά, απαιτούν μια εις βάθος ενημέρωση και γνώση για την άριστη εφαρμογή τους, για κάθε συγκεκριμένη πάθηση.

Έχει εξειδικευμένη εμπειρία στις επεμβάσεις;

Στις φλεβικές παθήσεις οδηγός, εκτός από τη γνώση και την εξειδίκευση γίνεται και η εμπειρία. Εμπειρία που μεγαλώνει μέσα από τα χρόνια αλλά και μέσα από τα περιστατικά που αντιμετωπίζει.Και μάλιστα να έχει αποδεδειγμένα ειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις πέρα από τη σωστή του εκπαίδευση σωστή εκπαίδευση και καλά εξοπλισμένο ιατρείο.

Πόσο ενημερωμένος είναι από τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους τελευταίας γενιάς;

Η πιο σημαντική πρόοδος της Αγγειοχειρουργικής, είναι οι νέου τύπου ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μέθοδοι, με τις οποίες αντιμετωπίζονται πλέον αποτελεσματικά και με ασφάλεια οι φλεβικές παθήσεις. Αυτή είναι η εξέλιξη και με αυτή πρέπει ο Αγγειοχειρουργός της επιλογής σας να συμβαδίζει.

Αποτέλεσμα όμως αυτής της ταχύτατης εξέλιξης είναι να μην έχουν ενημερωθεί επαρκώς ακόμα και κορυφαίοι ιατροί σε άλλες ειδικότητες.

Επιπλέον για να εφαρμοστούν με επιτυχία οι πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές και μέθοδοι απαιτείται να υπάρχει ολική και σφαιρική γνώση των πάντων, ώστε να εφαρμοστεί η πλέον ενδεδειγμένη κατά περίσταση.

Όλα αυτά μαζί κάνουν έναν Αγγειοχειρουργό κορυφαίο-χωρίς να αυτοαναγορεύεται από μόνος του- και εσάς πιο σίγουρους για την επιλογή σας.

Για αυτό πριν εμπιστευθείτε έναν Αγγειοχειρουργό, ρωτήστε…

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter.gr