Λιποαναρρόφηση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Λιποαναρρόφηση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης θεωρούνται μόνιμα

Η αγχωτική περίοδος του lockdown, η μείωση της συστηματικής άσκησης και η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, οδηγούν αρκετούς ανθρώπους σε επιπλέον κατανάλωση τροφής με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους τους.

Η συσσώρευση λίπους επηρεάζει την υγεία αλλά και μια άλλη σημαντική παράμετρο, αυτή της εικόνας του σώματος.

Η λιποαναρρόφηση έρχεται σαν λύση στην επιδιόρθωση του τοπικού πάχους. Πρόκειται για μια από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, που υπόσχεται απαλλαγή από τα «ψωμάκια» ή το τοπικά συσσωρευμένο πάχους.

Πρόκειται για μία ασφαλή επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται ο λιπώδης ιστός από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι βραχίονες, η μέση κ.α και εξασφαλίζει θεαματικά και μόνιμα αποτελέσματα. Η φήμη της λιποαναρρόφησης οφείλεται στο εξαιρετικό της αποτέλεσμα και στην απουσία ουλών και σημαδιών έπειτα από την εγχείρηση.

Το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα που συνήθως αποδίδεται στην σωματοδομή, οφείλεται δηλαδή ιδίως στην κληρονομικότητα. Όταν η κατανομή λίπους σε ένα σώμα είναι ασύμμετρη, δημιουργεί τοπικές δυσμορφίες και παραμορφώνει την εξωτερική εμφάνιση. Σε αρκετές περιπτώσεις το τοπικό λίπος επιμένει παρά την τακτική γυμναστική και την αυστηρή δίαιτα, οπότε η λιποαναρρόφηση έρχεται ως λύση για ένα συμμετρικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Η λιποαναρρόφηση δεν πρόκειται φυσικά να αφαιρέσει κιλά, αλλά όγκο από μία περιοχή του σώματος. Η απομάκρυνση 2-3 λίτρων λίπους μπορεί να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό το περίγραμμα του σώματος και να δημιουργήσει μια πιο αρμονική εμφάνιση.

Σε λιποαναρρόφηση μπορούν να προβούν άτομα με καλή φυσική κατάσταση και υγιή, με φυσιολογικό για το σώμα τους βάρος όπου επιθυμούν να απαλλαγούν από τη συσσώρευση τοπικού λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος τους. Επιπλέον η επέμβαση ενδείκνυται και σε πιο υπέρβαρα άτομα προς βελτίωση της εμφάνισης τους.
Θεωρείται από τις πιο ασφαλείς επεμβάσεις με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται από πλαστικό χειρουργό με εξειδικευμένο προσωπικό και σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο.

Η επιφανειακή λιποαναρρόφηση που θα εφαρμοστεί με σωστό τρόπο, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να επιδιορθώσει και την κυτταρίτιδα στα σημεία που επεμβαίνει.

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης θεωρούνται μόνιμα. Φυσικά, η διαιτητική αγωγή και ο τρόπος ζωής μπορούν να επιδράσουν θετικά ή αρνητικά κατά το πέρασμα του χρόνου στην συνολική εμφάνιση του σώματος.

Για να προχωρήσετε στην υλοποίηση μια αισθητικής επέμβασης αρχικά θα πρέπει να αισθανθείτε εμπιστοσύνη και άνεση με τον πλαστικό χειρουργό που θα σας αναλάβει. Θα πρέπει να του εμπιστευτείτε τον στόχους σας, τις προσδοκίες σας και τυχόν προβληματισμούς που ενδεχομένως έχετε.

Η λιποαναρρόφηση με σιγουριά θα σας βοηθήσει να επανακτήσετε σωματική ευεξία και αυτοπεποίθηση.