Πώς να αντιμετωπίσετε τα ελαφρά εγκαύματα με Sofargen® Gel

Πώς να αντιμετωπίσετε τα ελαφρά εγκαύματα με Sofargen® Gel

Το ιατροφαρμακευτικό προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το φαρμακείο του σπιτιού μας

Υπήρξατε λιγάκι απρόσεκτοι και καήκατε! Σε όλους μας έχει συμβεί. Τα ελαφρά εγκαύματα ή εγκαύματα πρώτου βαθμού μπορούν εύκολα να προκληθούν ακόμη και στο σπίτι. Οι αιτίες είναι απλές. Από ένα ατύχημα στην κουζίνα όπως να πέσει πάνω μας ένα φλυτζάνι καυτός καφές, να ακουμπήσουμε κατά λάθος το αναμμένο μάτι της κουζίνας, μέχρι το κάψιμο από πολύ ζεστό νερό στο μπάνιο ή την απρόσεκτη χρήση ηλεκτρικών συσκευών όπως αυτές για τα μαλλιά ή το σιδέρωμα.

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμβεί ένα τέτοιο έγκαυμα, εξίσου εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, εφόσον είναι επιφανειακό.

Πώς θα ξεχωρίσουμε όμως αν ένα έγκαυμα είναι σοβαρό;

Η σοβαρότητα εξαρτάται από το μέγεθος και το βάθος του. Τα εγκαύματα πρώτου βαθμού επηρεάζουν και καταστρέφουν μόνο την επιδερμίδα και είναι επιφανειακά. Προκαλούν πόνο, ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή αλλά έχουν και μικρό κίνδυνο μόλυνσης.

Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Τα πρακτικά γιατροσόφια που όλοι έχουμε ακούσει όπως η επάλειψη γιαουρτιού, οδοντόκρεμας ή λαδιού στον έγκαυμα είναι καλό να τα αποφεύγουμε γιατί μπορεί να ανακουφίζουν προσωρινά αλλά δεν ωφελούν πραγματικά. Αν το έγκαυμα έχει γίνει σε περιοχή που υπήρχε ρούχο τότε απομακρύνουμε προσεκτικά το ύφασμα. Προσοχή! Αν παρατηρήσουμε πως το ύφασμα έχει ουσιαστικά κολλήσει στο έγκαυμα, τότε δεν το πειράζουμε καθόλου και επιλέγουμε να απευθυνθούμε σε γιατρό καθώς μπορεί να είναι πιο σοβαρό.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε αρχικά είναι να αφήσουμε να τρέξει κρύο, καθαρό νερό στην περιοχή για μερικά λεπτά ή να την καθαρίσουμε με φυσιολογικό ορό.  Στη συνέχεια μπορούμε να απλώσουμε εξειδικευμένα για εγκαύματα φαρμακευτικά προϊόντα (κρέμα, gel, αφρό ή spray) που θα ενυδατώσουν και θα δροσίσουν την περιοχή. Τέλος, καλύπτουμε την περιοχή με μια αποστειρωμένη γάζα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί 2-3 φορές την ημέρα ώστε να επουλωθεί πιο γρήγορα το έγκαυμα.

Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα ελαφρά εγκαύματα με Sofargen® Gel

Το Sofargen® Gel είναι ένα ασφαλές, ειδικά μελετημένο προϊόν, το οποίο προστατεύει την πληγή, αποτρέπει την μικροβιακή μόλυνση και επιταχύνει τη φυσική επούλωση.

Πιο συγκεκριμένα το Sofargen® Gel περιέχει αργυρούχο σουλφαδιαζίνη, ουσία γνωστή για την αντιμικροβιακή της δράση. Επιπλέον, η  υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό ενυδατώνει χαρίζοντας μια αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης στο τραυματισμένο δέρμα.

Το Sofargen® Gel είναι ένα αποτελεσματικό ιατροφαρμακευτικό προϊόν που φροντίζει το δέρμα και δεν πρέπει να λείπει από το φαρμακείο του σπιτιού μας.