Τεχνολογία αιχμής στα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Τεχνολογία αιχμής στα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα εργαστήρια πανελλαδικά

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα εργαστήρια πανελλαδικά, καθώς λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής στην εργαστηριακή διάγνωση νοσημάτων και στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενών και ευπαθών ομάδων. Εφαρμόζοντας τα διεθνή πρότυπα ποιότητας σε κάθε ένα από τα ειδικά ιατρικά τμήματά του, προσφέρουν έγκαιρα και αξιόπιστα αποτελέσματα εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή ανάλογα με το νόσημα του και το ιατρικό του ιστορικό.

Στελεχώνονται με έμπειρο και καταρτισμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, που με την συνεχή επιμόρφωση του, διατηρεί σταθερά υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και βρίσκεται δίπλα στο ασθενή για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και ενημέρωσή του.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια διενεργούν ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών εξετάσεων στα ακόλουθα Τμήματά τους: Αιματολογικό, Βιοχημικό, Ανοσολογικό, Ορμονολογικό, Μικροβιολογικό, Μοριακής Βιολογίας.

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας αποτελεί τη νεότερη προσθήκη Διαγνωστικής Μονάδας του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Όπως επισημαίνει η κα Βασιλική Πιτυρίγκα, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια των Διαγνωστικών Εργαστηρίων «στo πλαίσιo του οράματός μας για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), αξιοποιούμε τις διεθνείς πρωτοποριακές μοριακές μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζουμε την πλέον έγκυρη, ολοκληρωμένη και ταχύτατη εργαστηριακή διάγνωση των λοιμώξεων που είναι ιδιαίτερα απαραίτητη σε πληθυσμούς βαρέως πασχόντων ασθενών».

Η κα Βασιλική Πιτυρίγκα, Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια των Διαγνωστικών Εργαστηρίων

Η προσθήκη αυτού του Τμήματος καθιστά πανελλαδικά τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του ENHC πρότυπο ενός ολοκληρωμένου state of the art Διαγνωστικού Κέντρου καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες αυτόματες πλατφόρμες μοριακής ανάλυσης.

Συγκεκριμένα, στα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διατίθενται πλέον οι παρακάτω ταχείες μοριακές διαγνωστικές τεχνικές:

√  Το Σύστημα T2DX του οίκου T2 Biosystems (USA) είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα τεχνολογίας μαγνητικού συντονισμού (T2MR), μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως, το οποίο επιτρέπει την ταχύτατη και απευθείας από το αίμα ανίχνευση και ταυτοποίηση των παθογόνων μικροοργανισμών «ESKAPEc», μυκήτων του γένους Candida και γονιδίων αντοχής. Το σύστημα T2DX επιτρέπει στους θεράποντες εντατικολόγους και λοιμωξιολόγους να αποφασίσουν εντός 3-5 ωρών από την ώρα της έναρξης της σηψαιμίας το καταλληλότερο αντιμικροβιακό θεραπευτικό σχήμα, ή την αποκλιμάκωση της αντιμικροβιακής θεραπείας.

√  Το Σύστημα PhenoTM του Οίκου Accelerate Diagnostics (USA) αποτελεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που προσφέρει:

Α) Έγκυρη μικροβιακή ταυτοποίηση και

Β) αντιβιόγραμμα με MIC (δυνατότητα ΑΜΕΣΟΥ καθορισμού δοσολογίας αντιβιοτικού) από θετικές καλλιέργειες αίματος εντός περίπου 7 ωρών. Το β χαρακτηριστικό προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο από την συγκεκριμένη τεχνολογία και κρίνεται απόλυτα σημαντικό, καθώς σε συντομότατο χρονικό διάστημα ο κλινικός ιατρός γνωρίζει το παθογόνο (μικροβιακή ταυτοποίηση) αλλά έχει και τη δυνατότητα να προχωρήσει άμεσα στη σωστή δοσολογία του φαρμάκου, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στον ασθενή όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

√  Η Πλατφόρμα UNYVERO του οίκου CURETIS (Germany) έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να επιτρέπει την ταχεία και πολλαπλή μοριακή ταυτοποίηση του μεγαλύτερου αριθμού παθογόνων και γόνων αντιμικροβιακής αντοχής από μια ευρύτατη ποικιλία κλινικών δειγμάτων που υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με τα παρόμοια αυτοματοποιημένα συστήματα που κυκλοφορούν παγκοσμίως.