Εξωσωματική γονιμοποίηση και σπερματέγχυση

Εξωσωματική γονιμοποίηση και σπερματέγχυση

Δύο σωτήριες μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από το κέντρο εξωσωματικής Neogenesis

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια εφαρμόζονται μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε υπογόνιμα ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Για να χαρακτηριστεί ένα ζευγάρι υπογόνιμο, θα πρέπει να έχουν γίνει προσπάθειες για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Ο γιατρός, προτού προτείνει την εξωσωματική γονιμοποίηση και αφού ελέγξει με ειδικές εξετάσεις τους συντρόφους, προτείνει την ενδομητρική σπερματέγχυση, που αποτελεί μέθοδο πρώτης επιλογής και είναι πιο κοντά στην φυσιολογική σύλληψη.

Είναι μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, που πραγματοποιείται εύκολα, χωρίς να χρειάζεται αναισθησία. Μάλιστα, προτείνεται να επαναλαμβάνεται για κάμποσες φορές, μέχρι το ζευγάρι να μπει στην διαδικασία εξωσωματικής. Η σπερματέγχυση γίνεται την στιγμή της ωοθυλακιορρηξίας. Ο σύζυγος δίνει σπέρμα για πλήρη εξέταση, προκειμένου να επεξεργαστεί και να καθαριστεί από περιττές ουσίες, ώστε να μείνει αυτούσιο το σπέρμα.

Η ενδομητρική σπερματέγχυση είναι πολύ καλή επιλογή για υπογόνιμα ζευγάρια με ανεξήγητη υπογονιμότητα, για ήπιου βαθμού ενδομητρίωση και για γυναίκες με πρόβλημα τραχηλικής βλέννας.

Εξωσωματική

Κάθε κύκλος εξωσωματικής είναι πολύ σημαντικός για το τελικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για την πιο γνωστή μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που πλέον δίνει την ευκαιρία σε πολλά ζευγάρια να κρατήσουν στην αγκαλιά τους, το μωρό τους.

Η πιο σημαντική διαδικασία κατά τη διάρκειά της είναι η εμβρυομεταφορά, που είναι απλή και ανώδυνη διαδικασία, χωρίς να γίνεται αναισθησία. Ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας, τοποθετούνται από 2-4 έμβρυα. Η εμβρυομεταφορά πραγματοποιείται με την βοήθεια ενός μικρού καθετήρα, που διαπερνάει τον τράχηλο. Προτείνεται να αποφύγει τις έντονες δραστηριότητες για λίγες μέρες.

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το κέντρο εξωσωματικής Neogenesis μπείτε στην ιστοσελίδα.