Λιπογλυπτική: Σε τι διαφέρει από την λιποαναρρόφηση και σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Λιπογλυπτική: Σε τι διαφέρει από την λιποαναρρόφηση και σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Όλη η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη

Με την πάροδο των ετών και την επίδραση των ορμονών το σώμα εμφανίζει τοπικές εναποθέσεις λίπους σε περιοχές ιδιαίτερα ανθεκτικές σε γυμναστική ή δίαιτα. Στις γυναίκες οι περιοχές αυτές είναι η κοιλιά, οι γλουτούς και οι μηροί, ενώ στους άνδρες η κοιλιά ή το στήθος.

Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής λόγω των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που προσφέρει σε τέτοιες περιπτώσεις. Μέσα από αυτή την επέμβαση στοχεύουμε στην απομάκρυνση του επίμονου τοπικού λίπους για να δώσουμε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Η λιπογλυπτική αποτελεί ουσιαστικά συμπλήρωση της λιποαναρρόφησης. Είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται λίπος από κάποιες περιοχές του σώματος και στη συνέχεια (αφού υποστεί ειδική επεξεργασία) επανατοποθετείται σε άλλες που παρουσιάζουν έλλειψη, βελτιώνοντας έτσι, την συνολική εικόνα του σώματος ή του προσώπου.

Ποια η διαδικασία;

Αρχικά πραγματοποιείται P.A.L. λιποαναρόφηση ή Vaser. Πρόκειται για δυο εξελιγμένες τεχνικές που παρέχουν στον πλαστικό χειρουργό μεγάλη ακρίβεια χειρισμού, ενώ παράλληλα προκαλούν ελάχιστες κακώσεις μειώνοντας τον χρόνο αποθεραπείας. Να σημειώσουμε πως το Vaser προσφέρει επιπλέον και σύσφιξη στο δέρμα.

Όλη η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Το λίπος απομακρύνεται από σώμα και στη συνέχεια αποθηκεύεται σε σύριγγες. Αφού υποστεί ειδική επεξεργασία (διαφορετική σε πρόσωπο και σώμα) μεταμοσχεύεται στην επιθυμητή περιοχή.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει λιπογλυπτική;

Το λίπος του ίδιου του ατόμου αποτελεί ένα εξαιρετικό υλικό ως εμφύτευμα, καθώς έχει φυσική σύσταση και δεν απορρίπτεται από τον οργανισμό. Μπορεί να προστεθεί σε όποια περιοχή του σώματος ή του προσώπου θέλουμε να αυξήσουμε τον όγκο. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του όγκου των μαστών για αισθητικούς λόγους ή μετά από μαστεκτομή.

Πιο συγκεκριμένα στο πρόσωπο χρησιμοποιείται:

  • Σε ουλές που έχουν προκληθεί λόγω ακμής ή τραυματισμού
  • Στην αύξηση των χειλιών ή των ζυγωματικών
  • Στις ρινοπαρειακές αύλακες και το μεσόφρυο
  • Σε περιπτώσεις διάχυτης απώλειας λίπους λόγω γήρανσης

Αντίστοιχα στο σώμα:

  • Σε περιπτώσεις αυξητικής στήθους
  • Για την ανανέωση των χεριών
  • Σε τραυματικές ουλές
  • Στην περιοχή των γλουτών ή των μηρών

Τα αποτελέσματα της λιπογλυπτικής είναι μόνιμα;

Το αποτέλεσμα της λιπογλυτπικής είναι μόνιμο. Παρότι ένα μέρος των λιποκυττάρων που θα τοποθετηθούν τελικά δεν θα επιβιώσουν, τα περισσότερα θα παραμείνουν στην περιοχή για πάντα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.drkerastaris.gr