Αποχαιρετίστε οριστικά τους κιρσούς με το laser EVLT

Αποχαιρετίστε οριστικά τους κιρσούς με το laser EVLT

Μια στις δυο γυναίκες ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα

Γνωρίζατε πως περίπου το 50% των γυναικών ταλαιπωρούνται από κιρσούς; Και τι μπορεί να υποδεικνύει η εμφάνισή τους για την υγεία;

Όπως μας εξήγησε ο αγγειοχειρουργός στην Αθήνα Γαλάνης Γεώργιος ΄΄Οι κιρσοί είναι παθολογικά διατεταμένες φλέβες. Συνήθως συνδέονται με μια άλλη κεντρική φλέβα στο πόδι που και εκείνη ανεπαρκεί, με αποτέλεσμα το αίμα κατά την κυκλοφορία του να μην κινείται προς την καρδιά αλλά να παλινδρομεί. Μέσα στους κιρσούς η κυκλοφορία του αίματος έχει μικρότερη ταχύτητα με αποτέλσμα η φλεβική πίεση να αυξάνεται. Γι’ αυτό και προκαλείται φαγούρα, κάψιμο και πρήξιμο στην περιοχή΄΄

Επιλοκές

Οι επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν οι κιρσοί είναι πολλές, με σοβαρότερη την θρόμβωση. Όταν στη περιοχή του κιρσού δημιουργηθεί θρόμβωση το δέρμα κοκκινίζει, γίνεται πιο σκληρό και πονάει. Ασθενείς με τέτοιου είδους προβλήματα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στον γιατρό.

Θεραπεία

Παλιότερα ο μοναδικός ίσως τρόπος για να  αντιμετωπιστούν οι κιρσοί ήταν μέσω χειρουργικής επέμβασης. Όμως επειδή απαιτούσε γενική αναισθησία και μεγάλη περίοδο ανάρρωσης, οι ασθενείς απέφευγαν να προχωρήσουν.

Μια από τις πιο σύγχρονες τεχνικές αφαίρεσης των κιρσών είναι το laser EVLT. Πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας (έως και 95%), η οποία πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια. Τα αποτελέσματα που δίνει είναι μόνιμα, ενώ μπορεί να γίνει στο ιατρείο και αμέσως μετά ο ασθενής να επιστρέψει σπίτι του. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 45 λεπτά. Για ολοκληρωτική αντιμετώπιση του πρόβληματος γίνεται συνδυασμός laser για κιρσούς με αφαίρεση των υπολοίπων κιρσών με μικροτομές.

Ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος ο γιατρός θα συστήσει τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν για να αποχαιρετίσετε οριστικά τους κιρσούς από τα πόδια σας.

Για περισσότερες πληροφορίες www.aggeioxeirourgos-galanis.gr