Λιποαναρρόφηση: Αντιμετωπίστε το επίμονο τοπικό λίπος

Λιποαναρρόφηση: Αντιμετωπίστε το επίμονο τοπικό λίπος

Πότε πρέπει να γίνεται και ποιοι θεωρούνται ιδανικοί υποψήφιοι;

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Όλοι έχουμε συζητήσει, διαβάσει ή ακούσει για αυτή. Γνωρίζουμε όμως πότε πρέπει να γίνεται και ποιοι θεωρούνται ιδανικοί υποψήφιοι;

Τι μπορούμε να επιτύχουμε

Όταν το τοπικό λίπος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή διατροφή και άσκηση η λιποαναρρόφηση είναι η ιδανική λύση. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της τεχνικής είναι πως τα λιπώδη κύτταρα που απομακρύνονται δεν αναπτύσσονται ξανά, έτσι ακόμη και αν το άτομο πάρει βάρος μετά την επέμβαση το λίπος δεν θα συγκεντρωθεί στις συγκεκριμένες περιοχές.

Με την λιποαναρρόφηση μπορούμε να απομακρύνουμε το τοπικό λίπος από περιοχές όπως η κοιλία, οι μηροί, τα μπράτσα και να αποκτήσουμε μια πιο συμμετρική και καλλίγραμμη σιλουέτα. Σε ό,τι αφορά τους άνδρες η λιποαναρρόφηση είναι η ιδανική επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας και της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Ο πλαστικός χειρουργός

Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού είναι πολύ σημαντική για να επιτύχουμε ένα απόλυτα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και ο γιατρός λαμβάνει υπόψη του ολόκληρο το σώμα πριν επέμβει στην προβληματική περιοχή ώστε μετά την λιποαναρρόφηση η περιοχή να είναι συμμετρική με το υπόλοιπο σώμα. Και επειδή σίγουρα θα υπάρχουν απορίες για την επέμβαση, την ανάρρωση και τη διαδικασία είναι καλό ο υποψήφιος να συζητήσει με τον γιατρό για οτιδήποτε τον απασχολεί.

Η συμβολή του υποψηφίου

Για να εξασφαλίσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα είναι σημαντική η στάση του ίδιου του ατόμου. Η σωστή διατροφή και η άσκηση συμβάλλουν καθοριστικά καθώς όταν το σώμα βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση επουλώνεται ταχύτερα και τα αποτελέσματα αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα. Εξίσου σημαντικό είναι το άτομο να ακολουθεί τις οδηγίες που θα του δώσει ο γιατρός και να μην το παρακάνει με τη λήψη φαρμάκων.

Επιπλοκές

Και για όσους ανησυχούν για τυχόν επιπλοκές, να σημειώσουμε πως η λιποανρρόφηση είναι μια ασφαλής επέμβαση όπου σπάνια παρατηρούνται προβλήματα. Ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση όμως είναι ήπιας ή μέτριας σοβαρότητας και πλήρως αντιμετωπίσιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.justbreast.gr