Το δίλημμα των 25 εκατομμυρίων για τη Nike: Θα στηρίξει ή όχι τον Τάιγκερ Γουντς;

Το δίλημμα των 25 εκατομμυρίων για τη Nike: Θα στηρίξει ή όχι τον Τάιγκερ Γουντς;

Οι περιπέτειες του θρύλου του γκολφ μπορεί να του στοιχίσουν ακριβά...

Τα μπλεξίματα του θρυλικού αθλητή του γκολφ Τάιγκερ Γουντς με τον νόμο μπορεί να του κοστίσουν πολύ ακριβά, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο οι χορηγοί του να ακυρώσουν τις συμφωνίες τους μαζί του, φέρνοντάς τον σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο 41χρονος Γουντς, που κάποτε ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας να οδηγεί στη Φλόριντα κοντά στην πόλη Τζούπιτερ, υπό την επήρεια ουσιών - όπως διευκρινίστηκε, πάντως, από το αλκοτέστ προέκυψε ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε αργότερα σε δήλωσή του ότι βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση λόγω μίας «μη αναμενόμενης αντίδρασης» του οργανισμού του σε φάρμακο.

Ίσως θα μπορούσε κανείς να προσπεράσει αδιάφορα αυτό το περιστατικό και να «συγχωρήσει» χωρίς δεύτερη σκέψη τον Τάιγκερ Γουντς, αν δεν υπήρχε το κακό προηγούμενο με το σεξουαλικό σκάνδαλο του 2009, όταν ο θρυλικός γκόλφερ βρέθηκε στο επίκεντρο μίας «καταιγίδας» αποκαλύψεων για σεξουαλικές επαφές με πορνοστάρ, θαυμάστριες, σερβιτόρες και πολλές άλλες ερωμένες με τις οποίες απατούσε συστηματικά την τότε σύζυγό του, Έλιν Νόρντεγκρεν. Το σκάνδαλο εκείνο είχε διαλύσει εν μία νυκτί την εικόνα του καλού οικογενειάρχη και του «καλού παιδιού» που είχε χτίσει ο Τάιγκερ Γουντς στην πορεία της καριέρας του, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι χορηγοί του, που τον χρηματοδοτούσαν με περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, να τον εγκαταλείψουν.

Όμως η Nike είχε άλλη άποψη: έχοντας στηρίξει τον Γουντς από τα πρώτα του βήματα (είναι χορηγός του από το 1996), αποφάσισε να τον στηρίξει και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, συνεχίζοντας τη συνεργασία μαζί του. Μία απόφαση που πάντως είναι αμφίβολο αν απέδωσε καρπούς για τον κολοσσό των αθλητικών ειδών, αφού μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου η καριέρα του Γουντς πήρε την κατιούσα, λόγω και κάποιων τραυματισμών, και από το 2013 ο Αμερικανός θρύλος του γκολφ δεν έχει κατακτήσει κανέναν σημαντικό τίτλο.

Το θέμα είναι τι θα κάνει αυτή τη φορά η Nike: Θα στηρίξει και πάλι τον Τάιγκερ Γουντς, μένοντας πιστή σε μία τακτική την οποία έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και με άλλους αστέρες του αθλητισμού που μπλέχτηκαν σε σκάνδαλα (όπως το 2003, όταν ο μπασκετμπολίστας Κόμπι Μπράιαντ ενεπλάκη σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης), ή αυτή τη φορά θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον 41χρονο αθλητή του γκολφ, ακυρώνοντας το συμβόλαιο που του αποφέρει κάθε χρόνο περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια;

Οι απόψεις για το τι θα πράξει η Nike διίστανται, με πολλούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι η τακτική της κατά τα προηγούμενα χρόνια δείχνει πως θα σταθεί και πάλι στο πλευρό του Τάιγκερ Γουντς. Ωστόσο, άλλοι αναλυτές σχολιάζουν πως αν η εταιρεία κρίνει ότι οι νέες περιπέτειες του 41χρονου Γουντς απειλούν να βλάψουν και τη δική της εικόνα, τότε ίσως αλλάξει γνώμη.

Πάντως, εκπρόσωπος της Nike δήλωσε σήμερα στο δίκτυο CBS News ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη σχέση μας με τον Tiger», απορρίπτοντας τα περί διακοπής της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Και πάλι, βέβαια, δεν έχουν όλοι πειστεί ότι η Nike θα επιμείνει σε αυτήν τη στάση, ειδικά αν δοθούν στη δημοσιότητα πιο «ζουμερές» λεπτομέρειες για το περιστατικό με τη σύλληψη του Γουντς, κάτι που δεν αποκλείεται.