Στα ταμεία της ΑΕΚ πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

Στα ταμεία της ΑΕΚ πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

Η «Ένωση» εκτός από το πρεστίζ της επιστροφής στους ομίλους του Champions League θα εισπράξει κι ένα σημαντικό ποσό από την UEFA

Η είσοδος στους ομίλους του Champions League θα βάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Ενωσης. Πόσα; Περισσότερα από 20+ εκατ. ευρώ!

Κι εξηγούμαστε. Αυτόματα η ΑΕΚ θα ξεκινήσει εισπράττοντας 15,25 εκατομμύρια ευρώ (πέρσι μόνο η είσοδος ήταν στα 12,7 εκατομμύρια ευρώ). Η μεγάλη διαφορά από φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ο υπόλοιπος καταμερισμός των χρημάτων (αναλυτικά οι αλλαγές εδώ). Τα λεφτά του market pool μειώνονται αρκετά με την UEFA ν' αρχίζει να πριμοδοτεί (με αρκετά εκατομμύρια) το δεκαετές ranking των ομάδων.

Η ΑΕΚ  θα έχει την χαμηλότερη βαθμολογία αλλά και πάλι αυτό θα της προσθέσει άλλο 1,1 εκατομμυριο. Οσο για το market pool. Εδώ αρχικά θα πρέπει να περιμένει η ΑΕΚ να δει εάν θα περάσει και ο ΠΑΟΚ. Εάν οχι το μάξιμουμ των χρημάτων που θα πάρει θα είναι κοντά στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ. Εάν προκριθεί και ο ΠΑΟΚ αυτό το ποσό θα το μοιραστούν με την πρωταθλήτρια να παίρνει το 55% και το υπόλοιπο ο «Δικέφαλος του Boρρά».
Αυτά είναι τα σίγουρα λεφτά που θα πάρει η ΑΕΚ.

Επίσης η κάθε νίκη στους ομίλους πλέον θα πριμοδοτείται με 2,7 εκατομμύρια ευρώ.
Η κάθε ισοπαλία θα πριμοδοτείται με 900.000 ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...