Ο Αμπράμοβιτς βάζει στον «πάγο» το νέο γήπεδο της Τσέλσι

Ο Αμπράμοβιτς βάζει στον «πάγο» το νέο γήπεδο της Τσέλσι

Το «δυσμενές» επενδυτικό κλίμα επικαλείται η διοίκηση της ομάδας

Την επ’ αόριστον αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του νέου της γηπέδου ανακοίνωσε η Τσέλσι, επικαλούμενη το «δυσμενές» επενδυτικό κλίμα, την ώρα που ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανανέωση της βρετανικής βίζας του.

«Η Τσέλσι ανακοινώνει σήμερα ότι αναστέλλει το εγχείρημα του νέου της γηπέδου. Δεν θα γίνει περαιτέρω προκατασκευαστικός σχεδιασμός και σχεδιαστικό έργο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, που προσθέτει: «Ο σύλλογος δεν έχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επανεξέταση της απόφασής του. Η απόφαση ελήφθη λόγω του τρέχοντος δυσμενούς επενδυτικού κλίματος».

Η διοίκηση της Τσέλσι σχεδίαζε την κατασκευή ενός νέου γηπέδου χωρητικότητας 60.000 θέσεων στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το Στάμφορντ Μπριτζ, στο δυτικό Λονδίνο, που χωράει περίπου 42.000 θεατές.

Πέρυσι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ενέκρινε το σχέδιο ανάπλασης ύψους 570 εκατομμυρίων ευρώ, αν και το εκτιμώμενο κόστος έχει έκτοτε αυξηθεί.

Ο Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι το 2003, και έκτοτε ο αγγλικός σύλλογος έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και ένα Champions League. Ωστόσο οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμα ανανεώσει τη βίζα του, η οποία έληξε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Τον περασμένο Μάρτιο το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας είχε προαναγγείλει ότι θα ελέγξει αναδρομικά όλες τις βίζες που έχουν εκδοθεί για πλούσιους ξένους επενδυτές και θα εξετάσει αν πρέπει να αναλάβει δράση, με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να υπογραμμίζει πως είναι ορθό να διαπιστωθεί το κατά πόσον οι βίζες αυτές χρησιμοποιούνται για νόμιμες ενέργειες.