“Πρωταθλήτρια” Ευρώπης και πάλι στην ανεργία η Ελλάδα

Για άλλη μία φορά, τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία καταδεικνύουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, με αυξητικές μάλιστα τάσεις.

Αναλυτικότερα, η ανεργία στην Ελλάδα ανήλθε τον Ιούνιο στο 27,9% (ή 1,4 εκατομμύρια άτομα), έναντι 27,6% τον Μάιο, με την άλλοτε “πρωταθλήτρια” της ανεργίας Ισπανία να έχει μείνει αρκετά πίσω πλέον, στο 26,2%.

Πολύ υψηλή είναι και η αύξηση της ανεργίας σε ετήσια βάση, καθώς στην Ελλάδα το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε από το 24,6% στο 27,9%, και μόνο η Κύπρος κατέγραψε μεγαλύτερη άνοδο, από το 12,3% στο 16,9%.

“Πρωταθλήτρια” είναι η Ελλάδα στην ανεργία των γυναικών (ποσοστό 31,9%), όπως και στην ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών (ποσοστό 61,5%), με το μέσο όρο της Ευρωζώνης να είναι μόλις 12,3% και 23,7% αντίστοιχα.

Πάντως, η ανεργία στους νέους μειώθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο, καθώς τον Ιούλιο ήταν στο 23,8%.

Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους καταγράφονται και στην Ισπανία (56%), αλλά και στην Κροατία (52%), ενώ αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά διαθέτουν η Γερμανία (7,7%) και η Αυστρία (8,6%).

Παρακαλούμε περιμένετε ...