Σταϊκούρας: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή»

Στα θετικά δείγματα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η ελληνική οικονομία, τις θετικές επιδόσεις της κυβέρνησης, αλλά και στις θυσίες των Ελλήνων την τελευταία διετία αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε ομιλία του σε συνέδριο της International Herald Tribune στην Αθήνα.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια πρώτα θετικά δείγματα γραφής της κυβέρνησης, πυ αφηνου περιθώρια αισιοδοξίας για έξοδο από την κρίση. Έδωσε ωστόσο, έμφαση στις τεράστιες θυσίες που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες πολίτες από το 2010 έως σήμερα, που έχουν φτάσει τα 49 δισεκ. ευρώ ή 22%, κάτι που έχει έχει ξαναγίνει σε κράτος – μέλος της Ευρωζώνης.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε επίσης ότι παρατηρείται σταδιακή επιστροφή καταθέσεων, επιτάχυνση στο πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, ενώ τόνισε τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία ισχυρών σχημάτων.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα εκτεταμένο φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζει αξιοπερίεργη ανθεκτικότητα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η χώρας βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή, ενώ το κράτος και η οικονομία βρίσκονται εν μέσω μία σημαντικής προσπάθειας αλλαγών. «Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και ανάσες στην προσπάθεια αυτή» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.