Το ΕΒΕΑ βράβευσε τη Βαλεντίνα Ματβιένκο

Με το μετάλλιο διακεκριμένης προσωπικότητας του ΕΒΕΑ, το επιμελητήριο τίμησε τη Βαλεντίνα Ματβιένκο για την πολύχρονη προσφορά της στην ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, χαρακτήρισε αναγκαία την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων στην περίοδο οικονομικής κρίσης, που διανύει η χώρα.

”Η σημερινή επίσκεψη της Προέδρου της Άνω Δούμας στην Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στο ΕΒΕΑ, το ναό της επιχειρηματικότητας αποδεικνύει ότι η ελληνορωσική φιλιά όχι μόνο υφίσταται, αλλά και μπορεί να εκβαθυνθεί ακόμη περισσότερο”, υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Μίχαλος, που τόνισε πως “η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και σίγουρα αποτελεί χώρα μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών” και κάλεσε την κ. Ματβιένκο να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα χώρα πρώτης επιλογής για την εισροή ρωσικών κεφαλαίων”.

Από την πλευρά της, η κ. Ματβιένκο, αφού ευχαρίστησε τον Κ. Μίχαλο, τόνισε ότι ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψής της στη χώρα μας. “Η ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσία και σκοπός της επίσκεψής μου στην Ελλάδα, η οποία γίνεται κατ’ εντολή του προέδρου κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι να επιβεβαιώσω την πολιτική αυτή της χώρας μου. Αποτελεί στρατηγικής σημασίας ζητούμενο η εδραίωση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, αναγκαία προϋπόθεση άλλωστε για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που σημείωσε πως ”στο πρόσωπο της κ. Ματβιένκο βλέπουμε μια πολύ καλή φίλη της Ελλάδος”, ενώ εκδήλωσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να πρωτοστατήσει για την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας. Αναφερόμενος στις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και στις αποκρατικοποιήσεις, τόνισε ότι όλες οι διεργασίες γίνονται με πλήρη διαφάνεια και με γνώμονα την ανάπτυξη. Κατέληξε δε, λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα, αναγκαίες προϋποθέσεις για την εισροή ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις.