Μπαρόζο: Έλληνες είστε στο σωστό δρόμο

"Η εφαρμογή του  προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο" τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξη του στο αυστριακό περιοδικό "Προφίλ" επισημαίνει ότι "η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει κάνει ουσιαστικές προόδους τόσο για τη δημοσιονομική σταθερότητα όσο και για την επίτευξη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας -και αυτές τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις είχε επαινέσει τον περασμένο Ιούλιο το Eurogroup, ενώ ο επόμενος έλεγχος του προγράμματος θα γίνει το φθινόπωρο".

Για το ενδεχόμενο νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, ο κ. Μπαρόζο παραπέμπει στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, στην οποία, όπως σημειώνει, αναφέρεται ότι κάθε περαιτέρω μέτρα βοήθειας, εφόσον είναι απαραίτητα, θα εξετασθούν εάν η Ελλάδα πετύχει ένα ετήσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και επιπλέον εάν έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι που προβλέπονται στο πρόγραμμα, και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν θέλει να κάνει τώρα εικασίες.