Στέφεν Κάμπετερ: Η συζήτηση για το “κούρεμα” βλάπτει την Ελλάδα

Η συζήτηση για το ενδεχόμενο "κουρέματος" του ελληνικού χρέους "βλάπτει σε τελική ανάλυση τον ευρωπαίο φορολογούμενο", υποστηρίζει ο Στέφεν Κάμπετερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung. Σύμφωνα με το Γερμανό υφυπουργό, στόχος θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές για να χρηματοδοτηθεί.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο κ. Κάμπετερ άσκησε δριμεία κριτική στο κόμμα των Πρασίνων που "βλέπει" απομείωση του ελληνικού χρέους. "Όποιος –όπως οι Πράσινοι- εικοτολογεί σε εβδομαδιαία βάση για το ενδεχόμενο "κουρέματος" του χρέους το μόνο που καταφέρνει είναι να φοβίσει τους επενδυτές. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα", επισήμανε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Ο Στέφεν Κάμπετερ κράτησε αποστάσεις και από τις δηλώσεις του επίσης χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού της Έσσης, Φόλκερ Μπουφιέρ, ο οποίος τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Όπως υπογράμμισε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, όλες αυτές οι εικασίες που διατυπώνονται πριν από το καλοκαίρι του 2014 απλώς παραπλανούν. Ωστόσο, ο κ. Κάμπετερ παραδέχθηκε ότι η Αθήνα θα χρειαστεί και το 2015 χρηματοδοτική βοήθεια, το ύψος της οποίας θα διασαφηνιστεί το 2014.