ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta

Την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Emma Delta έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Παρών στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τη χαρακτήρισε "καλό νέο".

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

"Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος €652 εκατ. (€ 622 εκατ. μετρητοίς και € 30 εκατ. σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις). Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας".

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις που έκαναν ο Γ. Στουρνάρας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος