Περισσότερα από 13.500 λαβράκια έβγαλε έλεγχος του ΣΔΟΕ

Στη “φάκα” του ΣΔΟΕ έπεσαν 13.550 φορολογούμενοι που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.

Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, αποκάλυψε ότι υπάρχει αναντιστοιχία σε ποσοστό 25% με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Αυτό δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι των 54.000 φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009.

Ο κ. Μαυραγάνης ξεκάθαρα περιέγραψε ότι ο έλεγχος αυτός έχει μπει σε προτεραιότητα από τα ελεγκτικά όργανα. “Με τα στοιχεία αυτά έχουμε ένα μικρό περιουσιολόγιο το οποίο πολύ γρήγορα πρέπει να αξιοποιήσουμε”, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών σημειώνοντας ότι ο σημαντικότερος λόγος που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ελέγχους των εμβασμάτων είναι ότι η κοινωνία δεν μπορεί να βλέπει τα βάρη να τα επωμίζονται συνεχώς οι αδύναμοι.

Έλεγχος και για ακίνητα στο Λονδίνο

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στον έλεγχο στοιχείων για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες.

Όπως είπε η ενημέρωση που υπάρχει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι για αγορές ακινήτων Ελλήνων στο Λονδίνο μέχρι 31.12.2010. Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν ήδη προκύψει στοιχεία τα οποία ερευνώνται προκειμένου να προχωρήσουν οι καταλογισμοί φόρων.