Με πολυζωνικό σύστημα η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα εφαρμόσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ αντίστοιχη επιλογή αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και καταναλωτή.

Όπως είπαν οι περιφερειάρχες, μετά από ευρύ διάλογο με τους αρμόδιους φορείς θα οριοθετηθούν κάποιες περιοχές με αυξημένη τουριστική ή εμπορική κίνηση, στις οποίες θα λειτουργούν τα καταστήματα για περισσότερες από επτά Κυριακές.

Εξάλλου, αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης με την ΕΛΑΣ για να υπάρξει συνδρομή στο θέμα της πάταξης του παρεμπορίου. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση του υπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου σημειώθηκε ότι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στις περιφέρειες, έστω κι αν αυτό είναι ολιγάριθμο, είναι απαραίτητη για την πάταξη του παρεμπορίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε μετά τη συνάντηση: “Μας αρέσει-δε μας αρέσει, ανάπτυξη χωρίς τις περιφέρειες δεν γίνεται. Ως κυβέρνηση τους αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους κι εκείνοι πρέπει να την κάνουν. Μιλήσαμε για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη χώρα αυτή την περίοδο. Θέλουμε πριν περάσουμε στην απλούστευση των αδειοδοτήσεων να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες και να εναρμονίζονται οι Περιφέρειες σε αυτό. Δηλαδή για τη σύντομη απάντηση που πρέπει να δίνεται στον επιχειρηματία”.

Ο υπουργός σημείωσε ότι για το παρεμπόριο θα ενεργοποιηθεί ο θεσμός του συντονιστή σε κάθε περιφέρεια και πρόσθεσε ότι κάποιες περιφέρειες είναι πιο πίσω σε ετοιμότητα, ενώ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές επεσήμανε πως κάθε περιφερειάρχης θα κάνει αυτό που νομίζει, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει πίσω.