Οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ θα πηγαίνουν για ελέγχους… σκαφάτοι !

Με σκάφη του Λιμενικού θα μεταβαίνουν στους τουριστικούς προορισμούς όπου θα διενεργούν τους θερινούς ελέγχους τους τα κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να μη γίνεται αντιληπτή η έλευσή τους, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει ότι “κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αποφασίστηκε σήμερα η συνδρομή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς το Σ.Δ.Ο.Ε., για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής” και διευκρινίζει ότι “θα εξασφαλίζει τη μεταφορά του προσωπικού Σ.Δ.Ο.Ε. σε νησιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις συγκεκριμένες μετακινήσεις τα σκάφη Λ.Σ. θα φέρουν και τον επισείοντα (σημαία) του Σ.Δ.Ο.Ε.”.

Όπως είχε αναφέρει από το πρωί το news.gr, ήδη ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος έχει εκδώσει περίπου 20 ειδικές εντολές ελέγχου για μεγάλες πίστες, νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια και σε περιπτώσεις που κάποια επιχείρηση βρεθεί να μην έχει εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις ή οι αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν υπερβαίνουν σε αξία τα 500 ευρώ, θα αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες η λειτουργία του καταστήματος.

Το "λουκέτο" θα μπαίνει επιτόπου με πράξη των οργάνων που θα διενεργούν τον έλεγχο και - εφόσον αυτό απαιτείται - η επαγγελματική εγκατάσταση θα σφραγίζεται και με τη συνδρομή της τοπικής αστυνομικής Αρχής.