Κινήσεις υπονόμευσης καταγγέλλουν οι φοροτεχνικοί

Επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη απηύθυνε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) αναφορικά με διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Η ΠΟΦΕΕ αναφέρει στην επιστολή της πως με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 18 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών προβλέπεται ότι εάν η φορολογική δήλωση του φορολογουμένου ή μέρος αυτής συνταχθεί από τρίτο πρόσωπο έναντι αμοιβής, τότε θα πρέπει να συνυπογράφεται και από το πρόσωπο αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς, ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών δεν καθορίζει την ιδιότητα και τα επαγγελματικά προσόντα που θα πρέπει να έχει το τρίτο πρόσωπο που συνυπογράφει την δήλωση και σύμφωνα με τους ίδιους ενδεχομένως να υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την διάταξη, σχετική με την κατάργηση του επαγγέλματος του φοροτεχνικού.

“Δεν είναι παράξενο που στο κείμενο του Ν.4172/2013 για την φορολογία εισοδήματος υπάρχουν αναφορές για κανόνες λογιστικής, αλλά καμία αναφορά σε αυτόν που θα τις εφαρμόζει τον Λογιστή - Φοροτεχνικό;”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.