Το Νοέμβριο εκτιμά την επόμενη δόση ο Στουρνάρας

Για το Νοέμβριο προσδιόρισε την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Στουρνάρας.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τα αποτελέσματα του Eurogroup ο κ. Στουρνάρας αποτίμησε θετικά την επίσκεψη Μέρκελ σημειώνοντας πως η Γερμανίδα καγκελάριος μπορεί να παρέπεμψε στην έκθεση της τρόικας, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται στο τέλος από πολιτικούς.
 
Ο υπουργός τόνισε πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι για το τι έγινε στο χθεσινό Eurogroup. "Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας", είπε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Ερωτηθείς για την επιμήκυνση σημείωσε : "Την επιμήκυνση την έχουμε ζητήσει. Είναι πάνω στο τραπέζι. Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα. Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό".

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησαν τηλεφωνικά νωρίτερα με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τους ενημέρωσαν τόσο για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ όσο και για το χθεσινό Eurogroup.