Απειλή χρεοκοπίας για την Praktiker

Μπροστά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας βρίσκεται η γερμανική Praktiker καθώς η τελευταία συνάντηση με τους πιστωτές της κατέληξε σε ναυάγιο χωρίς να πάρει το πράσινο φως από τις τράπεζες για νέα χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία τονίζει ότι οι βασικές αιτίες για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη είναι τα υψηλά χρέη και η έλλειψη ρευστότητας.

Τον προηγούμενο χρόνο, η Praktiker κατέγραψε ζημίες 190 εκατ. ευρώ με έσοδα 3 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Άνθρωποι που γνωρίζουν την αγορά τονίζουν στο Reuters πως ο βασικός ζημιογόνος παράγοντας ήταν η επιθετική πολιτική εκπτώσεων.

Η εταιρεία προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πουλήσει τη μονάδα της στο Λουξεμβούργο Batiself SA.

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η Praktiker αναζητά επειγόντως χρηματοδότηση ύψους 30-35 εκατ. ευρώ. "Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη" δήλωσε ανώτατος στέλεχος της Praktiker στο πρακτορείο.

Η Praktiker Hellas που δραστηριοποιείται στη χώρα μας δηλώνει ότι δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις.

Ποια είναι η Praktiker

H PRAKTIKER Bau- und Heimwerkermärkte Holding AG αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικού εμπορίου στην Ευρώπη, παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και προϊόντων γύρω από το σπίτι, τις κατασκευές, τον κήπο, το αυτοκίνητο και τον ελεύθερο χρόνο.

Προέρχεται από μια επιτυχημένη πορεία ως εταιρία του ομίλου METRO AG και έχει παρουσία στο δείκτη MDAX του χρηματιστηρίου αξιών της Φρανκφούρτης από τον Νοέμβριο του 2005.

Η ιστορία της Praktiker ξεκινάει το 1978 με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στο Λουξεμβούργο, ενώ, σήμερα ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 9 χώρες, αριθμώντας 440 καταστήματα και 20.000 εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη.