Το Ταμιευτήριο ταράζει τα νερά στο ΤΧΣ

Κρίση κορυφής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έφερε η υπόθεση πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το ακαταδίωκτο της ηγεσίας του Ταμείου.

Κοντά σε παραίτηση εμφανίζονται η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, και ο Αντιπρόεδρος,  Αναστάσιος Γάγαλης, καθώς διαφωνούν  στις αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού πώλησης του ΤΤ, και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση ώστε το προσφερόμενο τίμημα να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό μετοχών με μετρητά.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Σακελλαρίου και Γάγαλης εισηγήθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ την ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, λόγω της αλλαγής των όρων της διαδικασίας.

Ωστόσο, μειοψήφησαν, καθώς η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου αποφάσισε την αλλαγή των όρων και τη συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης. Το θέμα των παραιτήσεων διαψεύδεται επισήμως από το ΤΧΣ.

Μετά τις αντιδράσεις της ηγεσίας του ΤΧΣ επί παρεμβάσεων, που φέρεται να έχουν ασκηθεί σε μια σειρά περιπτώσεων, και οι οποίες κορυφώθηκαν χθες με το θέμα της  αλλαγής των όρων διεξαγωγής του διαγωνισμού για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Κυβέρνηση θέλησε να καθησυχάσει τα μέλη του Ταμείου θεσπίζοντας το ακαταδίωκτό τους.

Έτσι, προβλέπεται πως - εφόσον το ΤΧΣ ακολουθεί το προδιαγεγραμμένο πλαίσιο λειτουργίας του - οι αποφάσεις των οργάνων του τεκμαίρονται σύμφωνες με το σκοπό του Ταμείου και το δημόσιο συμφέρον και θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά στην ευθύνη, "αστική και ποινική", των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου.

Εκτός από την Eurobank, η Alpha Bank, η Πειραιώς μέσω της Geniki bank, και η Εθνική υπέβαλαν προσφορές για το ΤΤ.