Στην τελική ευθεία η πώληση του Τ.Τ. – Έπεται η PROTON

Τις τελικές λεπτομέρειες του χρονοδιαγράμματος για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου παρουσίασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στη σημερινή συνάντηση με το Γιάννη Στουρνάρα και τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών και στην οποία δεν ήταν παρούσα η ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους. Θυμίζουμε ότι ήδη ο πρόεδρος της Alpha Bank, Ιωάννης Κωστόπουλος, έχει ήδη δηλώσει πως η τράπεζα θα υποβάλλει σοβαρή προσφορά για το Ταμιευτήριο, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και η Εθνική.

Αμέσως μετά το Τ.Τ., σειρά έχει η Proton Bank, καθώς η τρόικα έχει διαμηνύσει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ότι η πώληση των δύο ιδρυμάτων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Προβόπουλος παρουσίασε στους επικεφαλής της τρόικας το πώς έχει προχωρήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω και από τις προοπτικές του κλάδου, εν όψη και των νέων ασκήσεων αντοχής, οι οποίες αναμένονται μόλις οι τράπεζες ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, δηλαδή μετά το καλοκαίρι.