Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Proton στο μενού της τροικας

Η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton θα βρεθούν στο επίκεντρο της  συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου με την τρόικα στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Proton έχουν ήδη συγκεντρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και η διαδικασία πώλησής του αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η νέα στρατηγική του εγχώριου πιστωτικού τομέα μετά την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και το κόστος χρήματος.

Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος θεωρούν πως η ανακεφαλαιοποίηση αποτελεί αφετηρία για την ανασύνταξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος με βάση μια συνολική στρατηγική και πως τους επόμενους μήνες το τραπεζικό σύστημα θα αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, καθώς οι τράπεζες θα κληθούν να διαχειριστούν τις νέες τους δομές με στόχο την επίτευξη των μεγαλύτερων δυνατών συνεργειών.

Πρέπει να τονισθεί πως με το νέο μνημόνιο εισάγεται η υποχρέωση των τραπεζών να υποβάλουν προς αξιολόγηση στην Τράπεζα της Ελλάδος σε τριμηνιαία βάση σχεδία χρηματοδότησης.