Ο Χρήστος Μεγάλου νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank

Ο Χρήστος Μεγάλου είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Νικόλαο Νανόπουλο, ο οποίος αποχωρεί μετά από 22 χρόνια στην τράπεζα.

Κατά τη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας οριστικοποιήθηκε η αλλαγή της διοίκησής της, με το νέο διοικητικό συμβούλιο να αποτελείται από τους: Γ. Δαυίδ, Χρ. Μεγάλου, Μιχάλη Κολακίδη και τους Γιώργο Γόντικα, Τάκη Αράπογλου, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Σπύρο Λορεντζιάδη ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, τον κ. Γεωργούτσο ως εκπρόσωπο του Δημοσίου και τον Χάουαρντ Πρινς Ραιτ ως εκπρόσωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ο βασικός στόχος για άμεση επαναφορά της τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα τονίστηκε τόσο από την απερχόμενη διοίκηση, όσο και από πλευράς του ΤΧΣ. Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει την εκπόνηση και εφαρμογή πενταετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης και την προσέλκυση κεφαλαίων ώστε άμεσα η Eurobank να γίνει ξανά ιδιωτική.

Ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι το ΤΧΣ ως νέος μέτοχος αναλαμβάνει την ευθύνη των στρατηγικών και διοικητικών επιλογών, προσθέτοντας ότι ήδη έχει γίνει προετοιμασία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα υλοποιηθεί. Επεσήμανε ακόμα την αναγκαιότητα να διευκρινιστεί οριστικά και σε σύντομο χρονικά διάστημα η τύχη της συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα και, εφόσον αποφασιστεί να μην πραγματοποιηθεί, το επιχειρησιακό σχέδιο θα πρέπει να προβλέπει την προσέλκυση ιδιωτικών, ποιοτικών κεφαλαίων, θεσμικών ή και στρατηγικών.
Ο κ. Νανόπουλος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στα εμπόδια που δεν επέτρεψαν στην τράπεζα να απευθυνθεί στις αγορές για να αντλήσει το αναγκαίο 10% που θα της έδινε την ευκαιρία να μείνει ιδιωτική, τονίζοντας ότι λόγω της συγχώνευσης με την Εθνική “εγκλωβίστηκε” χρονικά και ουσιαστικά, χάνοντας τη μετοχική της βάση και τις ευκαιρίες εξαγορών και ενίσχυσης των κεφαλαίων.