Φήμες για deal Εθνικής – Eurobank

Ανακοινώσεις προς τις χρηματιστηριακές αρχές αναμένεται να εκδώσουν σε λίγη ώρα Εθνική Τράπεζα και Eurobank αναφορικά με δημοσιεύματα που τις φέρουν να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μετοχική συνεργασία.
 
Η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο ιδρυμάτων στο χρηματιστήριο Αθηνών ανεστάλη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιτελεία των δύο τραπεζών φέρονται να εξετάζουν  το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.
 
Στελέχη από τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκαν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, όπως και στελέχη της Eurobank.

Πάντως πληροφορίες λένε ότι στο deal θα περιλαμβάνεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σημειώνεται ότι τόσο η Eurobank, όσο και η Εθνική κατέχουν μετοχές του ΤΤ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου για Eurobank-Εθνική

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» σήμερα 5 Οκτωβρίου 2012 και έως ότου ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.