Βιώσιμα μέτρα και αξιόπιστο πρόγραμμα ζητεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Στην επισήμανση ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η χρηματοδοτική διασφάλιση του προγράμματος αποτελούν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, προχώρησε εκ νέου σήμερα από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.
 
Ο Ράις τόνισε πως το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αποστολής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα παραμένει ανοικτό, καθώς οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται με στόχο να προσδιορισθούν βιώσιμα μέτρα και να καταρτιστεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα.
 
"Η βιωσιμότητα του χρέους όσο και η χρηματοδοτική διασφάλιση του προγράμματος αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις. Το πώς θα ικανοποιηθούν το συζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση και με τους ευρωπαίους εταίρους μας", επεσήμανε το στέλεχος του ΔΝΤ.
 
Ερωτηθείς για τα σφικτά χρονοδιαγράμματα εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας και της Συνόδου Κορυφής, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε πως "όλοι κινούνται όσο πιο γρήγορα μπορούν". Απoκάλυψε, δε, ότι στο Eurogroup του Λουξεμβούργου στις 8 Οκτωβρίου θα παραστεί και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστιν Λαγκάρντ. Πάντως, δεν απάντησε στο εάν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την Ελλάδα.
 
Ερωτηθείς για τη λίστα Λαγκάρντ είπε πως τα φορολογικά βάρη θα πρέπει να κατανέμονται δίκαια και ισομερώς μεταξύ των πολιτών και δεν έκανε καμία αναφορά για τους υπουργούς Οικονομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση.